Liv Trulsson, 24, var på väg att flytta från Piteå till Nybro tillsammans med sin sambo och hade hela bohaget med sig i släpet. Men i Gävle blev de bestulna på både bil och släpvagn. Foto: PrivatLiv Trulsson, 24, var på väg att flytta från Piteå till Nybro tillsammans med sin sambo och hade hela bohaget med sig i släpet. Men i Gävle blev de bestulna på både bil och släpvagn. Foto: Privat
Liv Trulsson, 24, var på väg att flytta från Piteå till Nybro tillsammans med sin sambo och hade hela bohaget med sig i släpet. Men i Gävle blev de bestulna på både bil och släpvagn.  Foto: Privat
Men tack vare snälla och uppmärksamma medmänniskor och en efterlysning på Facebook, fick de tillbaka det mesta av sina tillhörigheter. Foto: PrivatMen tack vare snälla och uppmärksamma medmänniskor och en efterlysning på Facebook, fick de tillbaka det mesta av sina tillhörigheter. Foto: Privat
Men tack vare snälla och uppmärksamma medmänniskor och en efterlysning på Facebook, fick de tillbaka det mesta av sina tillhörigheter.  Foto: Privat

Flyttlasset stals – då
ryckte Facebook ut

Publicerad

Flyttlasset gick från Piteå till Nybro - men höll på att få ett trist slut i Gävle.

Under övernattningen stal någon bilen och släpvagnen - men tack vare Facebook och snälla medmänniskor kom det så småningom tillrätta.

– Från att först ha förlorat allting till att samma dag börjat få det mesta tillbaka, så känns det jätteskönt, säger Liv Trulsson, 24.

Efter studier i Piteå i över fyra år var det dags för Liv Trulsson och hennes sambo att återvända till Nybro. De hyrde en släpvagn och fyllde den med allt bohag och gav sig i väg.

Men under en övernattning på hotell i Gävle, stal någon hela ekipaget, både bil och släpvagn, medan det stod parkerat utanför hotellfönstret.

– Jag vaknade på morgonen och tittade ut lite snabbt genom fönstret för att titta på släpet och får se att det inte stod där. Jag blev så ledsen och bara grät och grät, säger Liv Trulsson.

– Den känslan vill jag aldrig mer vara med om. Allting var borta. Vi hade hela vårt liv i det där släpet. Allt vi ägde, säger hon.

Men paret agerade snabbt. De kontaktade polis och försäkringsbolag, föräldrar och banker - och dessutom TV-programmet Nya Efterlyst, på vars Facebook-sida de lade upp en bild på den försvunna bilen med vädjan om tips från allmänheten.

Efter ett tag fick de ett samtal från firman som de hyrt släpet av. Någon hade hittat det på en parkering vid ett friluftsområde utanför Gävle och kontaktat hyrföretaget, som i sin tur kontaktade dem.

Det mesta fanns kvar

Liv Trulsson sprang ut på gatan och stoppade en man och bad honom att skjutsa dit dem - vilket han gjorde.

– Det var jättesnällt av honom, säger Liv Trulsson.

Eftersom de senare inte lyckades hyra någon ny bil i Gävle med dragkrok, kom Liv Trulssons pappa upp från Nybro för att köra tillbaka släpet.

Men när hela sällskapet inklusive släpet många timmar senare var på väg tillbaka till Nybro och de bara hunnit några mil söder om Gävle, fick de ett nytt telefonsamtal.

– En tjej säger att hon hittat bilen efter att ha sett efterlysningen på Facebook, säger Liv Trulsson.

Nu fick de vända om och köra tillbaka till Gävle. De hittade bilen och konstaterade att bara en ruta var sönder. Men nu var de så trötta att de fick stanna ytterligare en natt på hotell i Gävle - dock inte samma som sist - innan de efterföljande dag återigen kunde styra kosan mot Nybro, med två bilar och ett släp.

I slutändan var det en dator, lite kläder, smink och en verktygslåda som blev stulet. Det mesta finns kvar.

Och nu är paret tillbaka i Nybro och håller på att packa upp alla tillhörigheter i den nya lägenheten.

– Det är jätteskönt att ha kommit hit med alla grejer, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag