Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flyttade från glamouren till landet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Malin Annell, 40, och hennes make Göran Andersson, 44, flyttade från Stockholms innerstad till ett enklare liv på landet med döttrarna Amanda, 7, och Svea, 3.
Foto: Christian Örnberg

Från en trea på Kungsholmen till landet utanför Enköping. 

- Våra vänner fattar ingenting. De tycker vi bor på en konstig liten bondgård. Men vi känner att det här är helt rätt, säger Malin Annell.

Malin Annell, 40, och hennes make Göran Andersson, 44, levde ett glamouröst liv i Stockholm. Hon jobbade heltid som kändisreporter på Hänt Extra. Han hade ett eftertraktat advokatjobb på en innerstadsbyrå. Men trean i Kungsholmen kändes för liten – och längtan till naturen blev för stark. För tre år sedan köpte de gården utanför Enköping. 

 Samtidigt flyttade Malins föräldrar in i grannfastigheten. Nu lever de i en Bullerby-idyll. 

 – Mamma och pappa kommer ofta över på middag. Det känns väldigt lättsamt, säger Malin AnnelI. 

Säljer hö

 Mediajobbet och kändisfesterna har ersatts av grovt stalljobb. Malin Annell säljer hö, hyr ut platser till lösdrivande unghästar och säljer hästar från sin avel. Göran pendlar till Stockholm dagligen, men en dag i veckan försöker han vara hemma med barnen, Amanda, 7, och Svea, 3. 

 –  Vi tycker det är viktigt att vara tillsammans, säger Malin Annell. 

 Naturen har gjort henne lugnare. 

 – Förut sprang jag på Stureplan flera gånger i veckan. Nu är det fest om jag får äta lunch på restaurang.

FAKTA

Malins 5 tips - så fixar du drömlivet
1. Våga känna efter
Stanna upp och tänk – var står du i livet? Vilka val har du gjort? Vill du egentligen något annat? Glöm inte: Det är bara du som kan göra dina egna val.

2. Våga byta livsstil
Tänk att du bara lever en gång. Gör det du vill! Det är aldrig försent att prova något nytt.

3. Låt dig inte nedslås
Håll fast vid din dröm! Stora förändringar kan skrämma omgivningen. Släkt och vänner kan ha invändningar. Då är det viktigt att du tror på dig själv.

4. Det går att ångra sig
Det går alltid att förändra en gång till. Det är möjligt att backa bandet eller prova något helt annat. Du behöver inte känna att valet är för evigt.

5. Tänk över ekonomin
Vår familj lever billigare nu. På vilket sätt kan det nya livet påverka er ekonomi? Kanske kommer ni till och med göra av med mindre pengar!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.