Eddy Larsson, 46. Foto: Christian Örnberg
Eddy Larsson, 46. Foto: Christian Örnberg

Flyr till husvagn efter tortyren av Bobby, 10

Publicerad

VÄSTKUSTEN. Eddy Larsson, 46, och hans sambo Niina Äikiä, 37, dömdes för att ha torterat och misshandlat Bobby, 10, till döds.

Nu är de ute från fängelset och Eddy Larsson bor i en husvagn på en campingplats.

– Jag kom ut till ingenting, säger Eddy Larsson i en exklusiv intervju med Expressen där han även berättar om hoten han upplever.

 

Läs en längre intervju med Eddy Larsson i Expressen i dag.

Niina Äikiä, 37.Foto: Christian Örnberg
Foto: Leif Gustafsson
I januari 2006 dog Bobby av sina egna spyor och hans mor och styvfar gömde först hans kropp i vedboden, sedan sänkte de kroppen i en vak och försökte lura i polisen att Bobby försvunnit från parkeringen på en stormarknad.

Några veckor sedan greps de och Niina Äikiä erkände för polisen.

I oktober släpptes Eddy Larsson och Niina Äikiä – som i dag har en ny identitet – från fängelset efter sex år och åtta månader (två tredjedelar av det tioåriga fängelsestraffet).

– Jag kom ut till ingenting. Jag var orolig för vad som skulle hända, att jag inte skulle få en ny chans, jag var jagad på nätet från första dagen, säger Eddy Larsson när Expressen träffar honom.

Bor ensligt i husvagn

Han har bott i en hyrd husvagn i Västsverige och hållit sig på sin kant. Han tycker om att vara ensam, säger att han aldrig haft många vänner och efter domen 2006 bröt också hans föräldrar med honom.

Häromdagen upptäckte en husvagnsgranne att det var Eddy Larsson i husvagnen bredvid.

– Jag gick dit, knackade på dörren och sa, att "är det du som mördade Bobby?" Och så sa jag att han ska fan inte gå till Systembolaget och köpa sprit när han har en sadistisk läggning, att han i stället bör gå i terapi, säger grannen.

"Har blivit mordhotad"

Eddy Larsson ringde och bad polisen om hjälp att fly hoten. Polisen kom och pratade med honom. Sedan flydde Eddy Larsson.

Förstår du att det finns människor som kan vara hatiska och förbannade på dig efter vad du gjorde Bobby?

– Ja, givetvis, men sen är frågan hur rättsystemet ska fungera. Har man suttit av sitt straff och ska man få en chans att börja om eller inte.

 

Läs en längre intervju med Eddy Larsson i Expressen i dag.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag