Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flyktingläger bombades – dödligaste attacken hittills

Arne Lapidus rapporterar från Israel om den senaste utvecklingen i konflikten.
Anhöriga till personer som dog i al-Shati sörjer sina släktingar.
Foto: APAIMAGES/SHUTTERSTOCK / APAIMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Hamas sköt flera raketer mot israeliska städer under natten mot lördagen.
Foto: BASHAR TALEB / APAIMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

Ett trevåningshus i ett flyktingläger i Gaza träffades under nattens flygattacker.

Tio personer dog i attacken – som uppges vara den enskilt dödligaste sedan starten på våldsamheterna. 

Striderna mellan Hamas och Israel har rasat sedan i måndags. Under natten mot lördagen träffades ett trevåningshus i flyktinglägret al-Shati i Gaza under ett israeliskt flyganfall. Flera personer begravdes i rasmassorna. 

– Jag såg fyra kroppar, barn inkluderat, som skickades till sjukhus, säger ögonvittnet Said Alghoul till Times of Israel.

Haaretz rapporterar att en fem månader gammal bebis överlevde attacken. Bebisen hittades i rasmassorna i skydd av sin mamma, som omkom i attacken. 

Svarade med raketbeskjutning

Enligt hälsoministeriet i Gaza så har minst tio personer dött i attacken, majoriteten barn, och 15 personer uppges ha skadats. Attacken är den enskilt dödligaste sedan striderna började i måndags, rapporterar nyhetsbyrån AP. 

Hamas talesperson Hazem Qassem kallar attacken för ”ett fullskaligt krigsbrott”. Hamas svarade med att skjuta flera raketer mot israeliska städer. 

Enligt den israeliska försvarsmakten IDF har raketer även skjutits mot Israel från Syrien och Libanon. Det israeliska raketförsvaret, Järnkupolen, har kunnat oskadliggöra en stor mängd av raketerna som passerat gränsen. Men även under natten mot lördagen slog flera raketer ner bland civila i Israel, däribland träffade raketer bostadshus i Sderot och Ashdod. Ingen ska ha skadats i de attackerna.  

Totalt har minst 137 personer i Gaza dött respektive 9 personer i Israel.

Israels attacker mot Hamas underjordiska nätverk

IDF menar att de har förstört flera kilometer tunnlar.

Raketattack mitt i sändningen: ”Herregud”

Youmna Al Sayed rapporterar för Al Jazeera i Gaza när israeliska raketer slår ner i en byggnad precis bredvid.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.