För statsminister Stefan Löfven väntar nu några intensiva dagar av nätverkande, minglande och möten. Foto: Anna-Karin NilssonFör statsminister Stefan Löfven väntar nu några intensiva dagar av nätverkande, minglande och möten. Foto: Anna-Karin Nilsson

För statsminister Stefan Löfven väntar nu några intensiva dagar av nätverkande, minglande och möten.

 Foto: Anna-Karin Nilsson
World Economic Forum har just slagit upp portarna i Davos. Foto: Laurent Gillieron / Epa / TtWorld Economic Forum har just slagit upp portarna i Davos. Foto: Laurent Gillieron / Epa / Tt
World Economic Forum har just slagit upp portarna i Davos. Foto: Laurent Gillieron / Epa / Tt

Flyktingfokus för Stefan Löfven i Davos

Publicerad

SCHWEIZ. I dag inleds World Economic Forum i Davos – ett slags Almedalen i internationellt storformat.

För statsminister Stefan Löfven, S, väntar nu några intensiva dagar av nätverkande, minglande och möten. Vid sidan av årets tema nyindustrialisering väntas fokus ligga på flyktingfrågan.

Det är dags för ett av årets stora mingel- och nätverkstillställningar när World Economic Forum slår upp portarna i schweiziska Davos.

För statsminister Stefan Löfven är det andra besöket som statsminister. I år är temat den fjärde industriella revolutionen och Löfvens strategi är att i möten med andra ledare lyfta nyindustrialiseringen och omställningen till en digital värld.

Det senaste årets stora fråga om människor på flykt står på dagordningen även i Davos.

Statsministern deltar i ett samtal om vägen från migration till integration tillsammans med bland andra Tysklands vice-kansler Sigmar Gabriel och chefen för International Organisation of Migration.

Under torsdagen kommer justitie- och migrationsminister Morgan Johansson, S, till Davos, för att diskutera frågan.

På schemat står också möten med flera internationella toppar – bland andra Världsbankens ledare Jim Kim, Internationella Valutafondens chef Christine Lagarde och OECD:s chef Angel Gurría.

S-ledaren är också huvudtalare på ett seminarium om arbetsvillkor där han ska fokusera på ett stärkt samarbete mellan fackföreningar och företag.

På plats finns också LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson och en rad svenska näringslivstoppar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag