Flygplatsterminal på Arlanda utrymd

Foto: Privat / LÄSARBILD

Terminal 2 på Arlanda utrymdes.

Ett röklarm gick vid 17-tiden på flygplatsen.

Flera plan försenades på grund av larmet.

Rökutveckling upptäcktes vid 17-tiden på terminal 2 ute på Arlanda. Flygplatsterminalen utrymdes kort därefter.

Enligt polisen är det ett automatlarm som gått. Albin Näverberg, polisens presstalesman, uppger att det är i ett fläktrum som källan till rökutveckling påträffats.

– Man kommer att ventilera ut röken från terminalen, under förutsättning att det endast är det här fläktrummet som är orsaken, säger han.

Terminalen hölls utrymd fram till 19-tiden.

– Räddningstjänsten har gett klartecken för att man kan ta in resenärerna. Nu är allting igångsatt, säger Ulf Wallin, presschef på Swedavia.

Skulle till London

Emelie Fågelstedt, 29, som var på väg mot London, var en av dem som utrymdes.

– Det gick ett larm inne på Arlanda, och sedan blev vi tvungna att lämna byggnaden, säger vittnet Emelie Fågelstedt och fortsätter:

– Det var lite rökbildning som man kände lukten av, men allt gick väldigt ordnat till när vi gick ut ur terminalen, säger hon.


https://twitter.com/emeliefagel/status/727159013478158337

Polis och räddningstjänst var på plats under kvällen.

Johan skulle till Italien

Johan Hambræus, 56, från Vallentuna, var på väg till Italien tillsammans med sin fru Kjerstin när de fick meddelande om att terminalen behövdes utrymmas.

– Vi stod vid gaten och skulle gå ombord på flyget när larmet kom. Det började brinna inne på en restaurang, inne på terminal två, alldeles vid utgången, säger Johan.

ohan Hambræus, 56, var på väg till Italien tillsammans med sin fru Kjerstin när de hörde brandlarmet på Arlanda.
Foto: Privat / LÄSARBILD

Johan såg inga lågor men såg och kände av röken. Personal tillkallades till platsen och fick utrymma terminalen.

Flera avgångar från terminalen blev försenade på grund av larmet, däribland flygavgångar till Barcelona, Helsingfors och London.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.