Andreas Palmgren är fast i New York när snöstormen slog till. Foto: AP/Privat
Andreas Palmgren är fast i New York när snöstormen slog till.  Foto: AP/Privat

Flygplatser runt New York på väg att öppna

Publicerad
Uppdaterad
En snöstorm lamslår stora delar av USA:s östkust.
Flygplatserna i New York-trakten hölls stängda. Men sent under måndagskvällen öppnades flygtrafiken för avgående flyg.
- Håll er borta från vågarna om ni inte absolut måste ge er ut och köra, säger New Yorks borgmästare Michael Bloomberg enligt AP.
En snöstorm har slagit till med full kraft mot USA:s östkust och tusentals flyg har ställts in.
Andreas Palmgren, 19 år från Stockholm, har varit i New York över jul och nu befarar han att resan kommer bli längre än beräknat.

Måste stanna

Andreas Palmgrens flyg hem med Delta från New York skulle avgått klockan 16.20 lokal tid på måndagen, men det blev framflyttat fyra timmar.
Det gör att han kommer att missa anslutningen till Stockholm från Amsterdam.
Andreas räknar med att få vänta:
”Med tanke på att vädersituationen är som den är här och eftersom planet redan nu är Foto: Seth Wenigförsenat lite över fyra timmar så räknar vi med att få stanna minst en dag”, skriver Andreas i ett mejl till Expressen.se.
”Snövädret ställer till med problem”, fortsätter han.

Öppnar under kvällen

Vid flygplatserna i New York blir vädret allt bättre och de kommer att öppna under kvällen, uppger SAS till TT. Enligt uppgift räknar man med att Newark-flygplatsen öppnar 18 lokal tid, alltså midnatt svensk tid.
Flygplatsen öppnar bara för avgående flyg, ankommande plan får vänta till en tills vidare obestämd tid på tisdagen. SAS räknar med att deras två flygplan till Stockholm och Köpenhamn kommer att kunna lyfta.
- Det är omöjligt att förutspå hur snabbt det kommer att bli men de kunder som suttit fast på flygplatsen väntas vi kunna flyga hem under natten, säger SAS presstalesman Anders Lindström.
Vädersituationen är enligt Anders Lindström god, men snömassorna har skapat stora störningar i trafiken, både i luften och på marken.
- Det var ett otroligt snökaos som lamslog hela New York, säger han till TT.

Undantagstillstånd

Undantagstillstånd har utlyst i Nord Carolina, Virginia, Maryland, New Jersey, Maine och Massachusetts.
2 400 städare har kallats in för att hålla rent på gatorna i New York.
– Håll er borta från vågarna om ni inte absolut måste ge er ut och köra, säger stadens borgmästare Michael Bloomberg enligt AP.
Stormvarning är utlyst för stora delar av nordöstra USA.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag