Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

38 saknas från chilenskt plan – efter haveri

Planet var på väg från staden Punta Arenas i Chile till Antarktis för att kontrollera en flytande bränsletillförselsledning och annan utrustning vid den chilenska basen.
Det chilenska flygplanet var av den här modellen, ett C-130 Hercules.
Foto: Timothy L. Hale / Represented by ZUMA Press, Inc.

Ett chilenskt militärplan med 38 passagerare har kraschat, rapporterar Fox News

Enligt Washington Post ska chilenska flygvapnet bekräftat att man förlorat kontakt med planet innan kunde konstateras havererat. 

Man letar nu efter överlevande.   

Ett militärplan har försvunnit då det flög från Chile till Antarktisk skriver bland annat Fox News

Planet ska ha haft 38 passagerare ombord då man förlorade kontakten med planet bekräftar det chilenska flygvapnet under tisdagsmorgonen, svensk tid. 

Senare bekräftas planet ha havererat – och man letar nu efter överlevande. 

Enligt Washington Post har man skickat ut sök- och räddningspatruller för att leta efter planets 17 besättningsmedlemmar och 21 passagerare. Tre av dem ska vara civila. 

Planet, en C-130 Hercules, var på väg till Antarktis för att kontrollera en flytande bränsletillförselsledning och annan utrustning vid den chilenska basen. 

https://twitter.com/sebastianpinera/status/1204233237389811712

Twitter skriver Chiles president, Sebastián Piñera, att han befinner sig vid flygvapnets huvudkvarter tillsammans med försvarsministern för att övervaka hur händelsen utvecklas.

Planet startade klockan 04.55 från staden Punta Arenas, mer än 3000 kilometer från huvudstaden Santiago. Klockan 06.13 förlorade man kontakten med planet. 

Enligt Washington Post skriver lokala medier att ett skepp befunnit sig vid platsen där planet borde befunnit sig då man förlorade kontakten – halvvägs till Antarktis. 

Inga nödtrop ska ha kommit från planet som är planerat att återvända till Chile på måndag. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.