Flygplan försenades – av Amandas vibrator

Publicerad

Strax innan flygavgången mellan Arlanda och Split i lördags upptäckte säkerhetspersonal ett misstänkt föremål i en resväska. Passagerarna ombads att lämna flygplanet – bara för att upptäcka att den misstänkta bomben i själva verket var 20-åriga Amandas vibrator som vaknat till liv i resväskan.

– Det var till en början en rätt så skämmig resa men nu ser jag det som en kul grej, säger hon till Expressen.

Det finns pinsamma ögonblick och så finns det riktigt pinsamma ögonblick. Det som inträffade vid en gate på Arlanda under lördagsmorgonen hör till den senare kategorin.

Amanda, 20, skulle precis gå ombord på flygplanet för att resa till den kroatiska staden Split när hon upptäckte att säkerhetspersonalen pratade om henne.

Från kön kunde hon höra att kvinnan vid incheckningsdisken fick meddelanden via sin walkie talkie där någon bokstaverade hennes namn.

– Då hajade jag till och sa till kvinnan att det var jag. Hon bad mig följa med och sa att det var något som vibrerade i min väska. Redan då förstod jag vad det var, säger Amanda.

"Nu känns det bara roligt"

De passagerare som redan hunnit kliva på flygplanet tvingades gå av och resten av resenärerna samlades i gången. Samtidigt bar vakter fram Amandas väska för inspektion.

I det ögonblicket visste bara hon själv vad som väntade.

– Alla stod i gången och såg hur jag tog upp vibratorn och plockade ur batterierna, berättar 20-åringen.

Efter en genomgång av väskan kunde flyget lyfta med bara några minuters försening. Men för Amanda väntade flera timmar i ett flygplan fullt av människor som nyss sett henne plocka upp en vibrator ur resväskan.

– En del suckade, men de flesta verkade tycka att det var ganska roligt. Det var till en början en rätt så skämmig resa men nu ser jag det som en kul grej, säger hon.

Hur kändes det att behöva plocka ut vibratorn framför alla?

– Det jobbigaste var väl att killen som kom med min resväska var riktigt snygg, och att jag inte hade någon att prata med eftersom jag reste själv. Nu känns det bara roligt.

Har du något tips till andra som kommer att flyga med sexleksaker i sommar?

– På hemvägen kommer jag att åka med batterierna urplockade och det rekommenderar jag alla andra att göra också, haha.

Henrik Edström, pressansvarig på SAS, bekräftar att planet mellan Arlanda och Split blev några minuter försenat. I rapporten står det dock ingenting om att det var en vibrator som var det misstänkta föremålet.

– Det här är väldigt ovanligt. Jag har faktiskt aldrig hört talas om något liknande, säger han till Expressen.

Efter händelsen valde 20-åringen att skriva en tweet om det hela. Den har i skrivande stund delats över 1 500 gånger.

 

Efter reaktionerna på artikeln – Frida Boisen: "Får man berätta att man äger en dildo?"

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag