Flyghjälten Charles Lindbergh levde dubbelliv

Publicerad
Uppdaterad
Flygarhjälten Charles Lindberghs familj växer på den här sidan Atlanten. Med modern DNA-teknik har tre tyskar bevisat att Lindbergh, som 1927 blev den förste att ensam flyga mellan USA och Europa, var deras far.
De tre, i dag mellan 36 och 45 år, är resultatet av ett hittills okänt dubbelliv. Mannen som i USA var gift med författarinnan Anne Morrow hade från 1957 fram till sin död 1974 också en familj i München. Den bildade han när han inledde ett förhållande med den 24 år yngre hattmakerskan Brigitte Hesshaimer. I augusti i år gick hennes tre barn ut offentligt och berättade om att ''fader okänd'' i deras födelseattester inte stämmer, utan att de är Charles Lindberghs barn. Det finns fler! Påståendet tillbakavisades då kategoriskt av Lindberghs familj i USA. På fredagen kom bevisen, när de tyska barnens advokat Anton Schwenk meddelade att DNA-tester med över 99-procentig säkerhet fastslår faderskapet. DNA-proverna kommer från ett av de tyska barnen och en av Lindberghs släktingar i USA. Denne vill vara anonym. Förmodligen har Charles Lindbergh ytterligare två barn i Europa, två söner tillsammans med Brigitte Hesshaimers äldre syster. Enligt Anton Schwenk vill hon och hennes barn, som alla bor i Schweiz, inte yttra sig. Barnen Hesshaimer-Lindbergh har berättat att deras far besökte dem och deras mor ett par gånger per år. Planerar en bok Mer om detta tänker de avslöja i en bok, som planeras utkomma nästa höst. Också en dokumentär, Den sanna historien om Lindbergh, planeras och ska ha premiär på 30-årsdagen av hans död i augusti nästa år. För barnen hette mannen, som kom på besök från USA och som inte talade tyska, Careu Kent. Så småningom började de tre misstänka att han kanske var deras far. Därefter berättade modern sanningen men fick löfte att den inte skulle avslöjas förrän efter hennes död. Enligt barnens ombud har nu nära och varma släktband knutits över Atlanten.
Expressen.se/TT

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


jess

sonia

Till Expressens startsida

Mest läst i dag