Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flyganfall mot Gaza efter raketbeskjutning

Följ senaste nytt i Expressens livesändning – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

Israel har genomfört flera flyganfall mot Gazaremsan natten mot torsdag, timmar efter att en raket avfyrats från palestinskt territorium.

Den israeliska militären hävdar att luftangreppet riktats mot en verkstad där raketer tillverkats. Raketen som tidigare hade avfyrats mot Israel sköts ned, uppger militären.

I samband med det israeliska flygangreppet såg en AFP-reporter ytterligare två raketer avfyras mot Israel, och vittnen såg en tredje, skriver nyhetsbyrån.

Det är oklart om någon skadats i attackerna.

Stämningen i området är nu mer spänd än på länge, efter attacker från båda sidor som krävt mer än 40 liv de senaste veckorna.

USA:s utrikesminister Antony Blinken besökte Ramallah och Jerusalem i veckan med en uppmaning till lugn.

Israels nya högerregering innehåller extrema nationalister som förespråkar en allt hårdare och större ockupation av Västbanken. Och palestinierna är djupt splittrade, både i sin attityd till Israel och sinsemellan på Västbanken och Gazaremsan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.