Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flyg till Thailand påkört – flera hundra strandade

Adam Györki från Tui ger sina bästa tips kring hur du ska tänka när du bokar resa.
En bil med matleverans har kolliderat med resebolaget Tuis Thailandsflyg på tisdagsmorgonen.
Foto: CRAIG P LARSEN / BOEING
Enligt Tuis kommunikatör, Adam Györki, påverkas omkring 300 personer, planets fulla kapacitet, av förseningen.
På tisdagsmorgonen skulle Tuis flygplan Dreamliner lyfta från Kastrups flygplats mot Krabi i Thailand.
Foto: Chen Jiabao / SIPA/Xinhua/IBL
Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

En bil med matleverans har kolliderat med resebolaget Tuis Thailandsflyg på tisdagsmorgonen. 

Något som har försenat avgången med ett dygn – och påverkar cirka 340 resenärer.

– Det känns lite tråkigt eftersom vi hade tänkt oss två hela veckor i Thailand. Sen vet vi ju inte, det är inte säkert att flyget går i morgon heller, säger passageraren Stella Johansson, 15. 

Vid 11-tiden på onsdagen lyfte planet som planerat. 

Det var på tisdagsmorgonen som Tuis flygplan Dreamliner var planerat att lyfta från Kastrups flygplats i Danmark mot Krabi i Thailand. En mellanlandning var planerad i Stockholm för att plocka upp alla passagerare, men avgången kunde aldrig bli av. 

– En cateringbil som skulle leverera mat till flyget har råkat köra in i planet så att det har skadats. Vi kunde inte lyfta, berättar Adam Györki, kommunikationschef på Tui. 

Senare på kvällen samma dag uppgav resebolaget att man har ordnat ett nytt plan – med förhoppningen att ta passagerarna till Thailand vid klockan 11 på onsdagen. Enligt Tui har passagerarna informerats om nya avgångstiden via ett sms. 

– Under tiden har vi sett till att de som rest till Stockholm har fått ta in på hotell på Arlanda, förklarar Györki.  

Omkring 340 personer påverkas 

Enligt Györki har ett 90-tal personer hittills checkat in på hotell i Stockholm. Han uppskattar att omkring 340 personer, planets fulla kapacitet, påverkas av förseningen. 

Tui vill understryka att företaget ”sätter sina resenärer först” och att de gör ”så gott de kan för att ta hand om passagerarna”. 

Stella Johansson, 15, och hennes familj körde från hemorten Örebro till Arlanda redan på måndagseftermiddagen, för att passa tiden. När de begav sig till flyget fick de besked om inställda avgången till Krabi. 

– Vi har varit på flygplatsen hela dagen och sen för en stund sen fick vi veta att det skulle gå i morgon i stället, berättar Stella. 

Stella Johansson, 15, är fast på Arlanda med sin familj.
Foto: Privat

 Familjen: ”Lite tråkigt”

Stella Johansson berättar att familjen hade räknat med en två veckor lång semester, men som nu blir kortare. 

– Det känns lite tråkigt eftersom vi hade tänkt oss två hela veckor i Thailand. Sen vet vi ju inte, det är inte säkert att flyget går i morgon heller, säger hon. 

Även Hanna och hennes familj från Stockholm hade precis ankommit till flygplatsen när de nåddes av beskedet om förseningen. Hon berättar att de blev ombedda att åka hem igen i väntan på ny information. 

– Det är vad det är och det går ju inte att göra så mycket. Hade det blivit mer försenat då kanske man hade sett över andra planer, säger hon. 

”De var lite stressade”

Familjen har planerat att åka vidare från Krabi till Khao Lak med transferbuss och är glada att de fick information om nya avgångstiden innan de gick och la sig. Samtidigt berättar Hanna att flera var stressade på flygplatsen. 

– Vi pratade med några andra som bara skulle vara en vecka i Thailand och skulle på bröllop på nyårsafton så de var ju lite stressade, säger hon och tillägger: 

– Många kom ju från Göteborg och andra ställen också. Men vi som bor nära kunde bara åka hem igen. 

Vid 11-tiden på onsdagsmorgonen befann sig resenärerna ombord på planet för att lyfta mot Krabi. 

Senaste nyheterna med Expressen TV

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.