Här evakueras flygplanet efter nödlandningen. Foto: LäsarbildHär evakueras flygplanet efter nödlandningen. Foto: Läsarbild
Här evakueras flygplanet efter nödlandningen. Foto: Läsarbild
Bild från Flightradar24.com visar hur planet tvingas ner i Stavanger. Foto: Flightradar24.comBild från Flightradar24.com visar hur planet tvingas ner i Stavanger. Foto: Flightradar24.com

Bild från Flightradar24.com visar hur planet tvingas ner i Stavanger.

 Foto: Flightradar24.com
Planet var på väg till Arlanda, men tvingades nödlanda i Stavanger. Foto: Lisa MattissonPlanet var på väg till Arlanda, men tvingades nödlanda i Stavanger. Foto: Lisa Mattisson

Planet var på väg till Arlanda, men tvingades nödlanda i Stavanger.

 Foto: Lisa Mattisson

Flyg mot Arlanda tvingades nödlanda

Publicerad

Ett flygplan mot Stockholm tvingades vid lunchtid ned för landning i Stavanger, Norge.

Planet lyfte i morse från Edinburgh i Skottland med 186 passagerare ombord. Det tvingades ner på grund av rök i kabinen.

– Det har kommit rök ur ugnen in i kabinen, säger passageraren Christopher Dias.

Strax innan klockan 12 på söndagsförmiddagen tvingades Norwegianplan DY 4464 nödlanda i Norge. Planet lyfte från Edinburgh 09.40 och skulle ha landat på Arlanda klockan 12.50.

Planet gick ner på flygplatsen i Stavanger – efter att det börjat ryka ur kabinen.

– Jag har inte fått någon information om vad det var som gjorde att det kom rök. Jag vet bara att det var rök i kabinen så nu är flygplanet parkerat och passagerarna håller på att gå ut, sa en anställd vid flyginformationen på flygplatsen.

Personen ville inte bli omnämnd med namn men bekräftade att landningen verkat gå bra. Planet höll på att evakueras.

Klockan 11:44 hade planet bytt rutt och landat på flygplatsen i Stavanger, enligt twitterkontot Flight emergencies.

Rök från ugn

Christopher Dias var med på planet och berättar:

– Efter en halvtimme meddelade de att vi var tvungna att nödlanda på grund av att det kommit rök ur ugnen in i kabinen. Det var ganska odramatiskt, säger han.

– Nu ska de leta fram ett nytt plan åt oss för kaptenen vill inte flyga med planet, fortsätter han.

Norwegian bekräftade att röken kommit från en ugn och att landningen var helt odramatisk, det som på flygspråk kallas en säkerhetslandning.

Vid klockan 13:30 uppgav Norwegian att de evakuerade passagerarna snart skulle få resa vidare mot Stockholm.

– Enligt planen ska de flyga med ett nytt flyg så fort som möjligt, vi är snart på väg, sa Tonje Naess vid Norwegians presstjänst.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag