Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Flyg från Berlin kontrollerades på Arlanda

Delar av Terminal 2 på Arlanda spärrades av. Foto: Ann Törnkvist / SVERIGES RADIO
Enligt uppgifter till Expressen har polisen i Sverige fått information om att Berlinterroristen Anis Amri, 24, skulle vara på väg till Sverige och Arlanda. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Lisa Mattisson
Anis Amri, 24, söks efter måndagens lastbilsattack i Berlin. Foto: Rex/Shutterstock / REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Ett flygplan från Berlin kontrollerades av polis på Arlanda på torsdagskvällen.

Enligt uppgift hade polisen fått tips om att en av passagerarna liknade Berlinterroristen Anis Amri, 24, men det fanns inga belägg för det.

Polisen berättade att man genomfört en insats.

– Det finns ingen misstanke om brott, säger presstalesperson Towe Hägg.

Polisen undersökte ett Air Berlin-flyg från Berlin som landat på terminal 2 vid 18.30-tiden. Enligt uppgifter till Expressen hade polisen fått information om att en man som liknade Anis Amri var ombord men inget annat tydde på att det var han.

Insatsen var avslutad vid 20.45-tiden.

– Ingen är frihetsberövad och det finns ingen misstanke om brott, säger Towe Hägg, som endast bekräftade att polisen gjort en insats.

Säkerhetspolisen följde händelsen.

– Vi kan bekräfta att det pågick en insats på Arlanda men det är polisen som ledde den insatsen, säger Säpos pressekreterare.

Dansk polis sökte

Under natten mot torsdag fanns misstankar att Anis Amri varit i Danmark. Vittnen sa sig ha sett mannen vid Grenaa hamn på Jylland. Polisen genomsökte en Stena Line-färja som skulle avgå mot Sverige klockan 01.

– Saken har utretts hela natten men på morgonen finns det ingenting som tyder på att mannen som är efterlyst av tysk polis skulle befinna sig i Grenaa, säger polisen enligt Ekstrabladet.

Efterlyst i hela Europa

Det var vid 20-tiden i måndags som tunisiern Anis Amri med en lastbil dundrade rakt in i folkmassan på en julmarknad vid Breitscheidplatz, nära Kurfüstendamm, i Berlin.

Ögonvittnen beskrev hur en svart Scania-lastbil med släckta strålkastare girade in över trottoaren och torpederade chanslösa människor bland julbodarna. Tolv människor dödades och 48 skadades.

En belöning på knappt en miljon kronor har utfärdats för information som leder till Anis Amri och det finns en europeisk arresteringsorder.