Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Flickvännens första ord efter massakern: "Jag älskade honom"

Stephen Paddock skickade i väg sin flickvän Marilou Danley enligt hennes syster. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Motivet till varför Stephen Paddock sköt ihjäl 59 människor och skadade 527 är fortfarande ett stort mysterium. Foto: MOM&PAPARAZZI /MEGA/IBL THE MEGA AGENCY

Las Vegas-mördaren Stephen Paddock, 64, skickade i väg sin flickvän Marilou Danley så att hon inte skulle störa hans planer, hävdar hennes systrar i en intervju med tv-kanalen News 7.

På onsdagseftermiddagen, lokal tid, lämnar Marilou Danley ett först uttalande till pressen genom sin advokat.

– Jag kände Stephen Paddock som en snäll, vänlig och omtänksam man. Jag älskade honom och hoppades på en lugn framtid tillsammans, säger hon.  

Samtidigt säger flickvännen att hon inte såg några tecken på Paddocks planer.

Motivet bakom att Stephen Paddock, 64, sköt ihjäl 59 människor och skadade 527 i Las Vegas är fortfarande ett stort mysterium. Polisen hoppas att flickvännen Marilou Danley, 62, ska kunna ge svar på den frågan.

62-åringen landade på flygplatsen i Los Angeles på onsdagen efter att ha varit i Filippinerna. Där möttes hon av FBI-agenter och fördes direkt i väg. Enligt Fox News har förhören med henne redan börjat. I nuläget uppges hon inte vara misstänkt för något brott men polisen beskriver henne som "en person av intresse" i utredningen.

Polisen uppger att Marilou Danley självmant återvände till USA för att förklara sig oskyldig, skriver Daily Mail.

Flickvännen: "Jag älskade honom"

Senare på onsdagen lämnar Marilou Danley ett uttalande genom sin advokat – som han läste för pressen.   

– Jag är förfärad över de dödsfall och skador som har inträffat. Mina böner är med offren och deras familjer – alla dem som har skadats. Jag är mor och mormor och mitt hjärta brister för alla som har förlorat någon de håller kär.

Enligt uttalandet var Stephen Paddock, som hon kände honom, en "snäll, vänligt och omtänksam man".  

– Jag älskade honom och hoppades på en lugn framtid tillsammans med honom. Han sa aldrig någonting till mig, eller gjorde något som jag på något sätt förstod som en varning för att något hemskt som detta skulle hända, fortsätter uttalandet.     

Trodde Stephen Paddock ville göra slut

Enligt Marilou Danley var det pojkvännen som köpte hennes flygbiljett hem till Filippinerna – och de pengar han förde över tänkte han att hon skulle köpa sig ett hus för. 

– Jag var tacksam, men ärligt talat var jag orolig för att den oväntade resan hem och sedan pengarna var ett sätt för honom att göra slut med mig. 

– Det slog mig aldrig att han planerade att utföra ett våldsdåd. 

Danley har inte delgivits misstanke om något brott.

Uppgifter: Marilou Danley levde dubbelliv

Newsweek rapporterade under onsdagen om flera märkliga detaljer som rörde Marilou Danley. Tidningen skrev att hon verkar ha levt någon form av ett dubbelliv, bland annat att hon levt under flera identiteter. 

Senare drog Newsweek dock tillbaka artikeln om uppgifterna. Det efter att en "familjemedlem" trätt fram och påtalat felaktigheter.

 

LÄS MER: Jonathan räddade många liv – men träffades själv i nacken  

 

Systern: Stephen Paddock skickade i väg Marilou Denley

I en intervju med den australiska tv-kanalen News 7 talar nu Marilou Danleys systrar ut. De hävdar att Marilou inte på något sätt är inblandad i masskjutningen i Las Vegas.

– Jag vet att hon precis som vi inte vet något om det här. Hon skickades i väg så att hon inte skulle vara på plats och störa hans planer, säger en syster, som inte vill gå ut med sitt namn, i intervjun.

– Marilou är min syster, hon är en bra människa och en vänlig själ. 

– Det här gjorde han helt själv.

Las Vegas-mördaren Stephen Paddock skickade i sin flickvän Marilou Danley så att hon inte skulle störa hans planer. Det hävdar hennes syster i en intervju med tv-kanalen News 7. Foto: News 7/Fox News

Enligt systern var resan allt annat än planerad.

– Hon visste inte ens att hon skulle till Filippinerna förrän Stephen sa "Marilou, jag har hittat en billig biljett till Filippinerna".

Systern säger att hon är glad att Stephen Paddock skonade systerns liv men hon beklagar att 59 andra människor fick sätta sina liv till.

Hon säger att om Marilou bara varit där så hade det hela kanske inte behövt hända.

– Hon skulle definitivt ha försökt sätta stopp för hans planer, säger systern till News 7.

 

LÄS MER: Mördaren monterade kameror i korridoren

 

Marilou kan ha svaret på gåtan

Liksom polisen tror även systern att Marilou kan ge svar på vad som ligger bakom det blodiga vansinnesdådet.

– Ingen kan lägga ihop det här pusslet, ingen förutom Marilou. Stephen finns inte längre. Det är bara Marilou som kan hjälpa till, säger systern till News 7. 

Från ett fönster på 32:a våningen på lyxhotellet Mandalay Bay avlossade Stephen Paddock skotten och dödade 59 människor. Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN

 

LÄS MER: Mördarens sista drag – förde över 800 000 kronor 

Stephen Paddock sköt ihjäl 59 människor

Det var på söndagskvällen som omkring 22 000 personer hade samlats utanför hotellet Mandalay Bay i Las Vegas för att ta del av Route 91 Harvest Festival. 

Stephen Paddock knackade då ett hål i fönstret i lyxsviten på 32:a våningen med en hammare och lät sedan kulorna regna ner över folksamlingen.

59 människor dödades och 527 skadades innan Paddock tog sitt eget liv. Polisen har efteråt hittat sammanlagt 47 skjutvapen i hotellrummet och på två andra adresser – däribland hans hem i Mesquite i Nevada. 

Stephen Paddocks livlösa kropp hittades på hotellrummets golv.

Dådet ser ut att ha varit planerat in i minsta detalj och Paddock hade även riggat upp kameror i hotellkorridoren för att kunna se om poliser var på väg mot honom. Han hade dessutom överfört motsvarande 800 000 kronor till en okänd mottagare i Filippinerna.

 

RÄTTELSE: Expressen återgav under onsdagen uppgifter från amerikanska Newsweek, som rörde Marilou Danley. Uppgifterna, som hämtats från offentliga handlingar, gjorde gällande att Marilou Danley levt med olika identiteter, använt sig av två olika födelsedatum och haft adresser i flera delstater samtidigt. Det ska dock ha funnits fel i Newsweeks uppgifter, och efter att en "familjemedlem" till Danley kontaktat Newsweek drogs artikeln tillbaka.