Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Flickvännen Carrie Symonds skriver brittisk historia

Skrev historia när de flyttade in
Boris Johnson blev vald till ny partiledare för Tory – och ny premiärminister. Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Därmed flyttar han, tillsammans med flickvännen Carrie Symonds, in på klassiska Downing Street nr 10. Foto: VICKIE FLORES / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Downing Street nr 10. Foto: AARON CHOWN / AP TT NYHETSBYRÅN
Downing Street nr 10. Foto: PAUL MARRIOTT/SHUTTERSTOCK / PAUL MARRIOTT/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Något liknande har britterna aldrig varit med om.

Den 31-åriga Carrie Symonds har flyttat in på Downing Street nr 10.

För att leva ihop med landets nya premiärminister, den 55-årige Boris Johnson.

Som fortfarande råkar vara gift med en annan kvinna.

Låt oss först konstatera att Boris Johnsons 26-åriga äktenskap med Marina Wheeler definitivt är över denna gång. De har fyra barn tillsammans.

Det har knakat förr i det äktenskapet, och de har separerat ett par gånger tidigare men denna gång är separationen definitiv även om den formella skilsmässan inte är slutförd än.

Det har alltid varit Boris Johnsons otrohet som skapat slitningarna. Han har till och med ett utomäktenskapligt barn och fick en gång sparken från ett jobb för det Konservativa partiet sedan han ljugit om en relation.

Nå, Carrie Symonds blev sista spiken i den äktenskapliga kistan. 

Boris Johnson har hållit relationen hemlig

Varken hon eller Boris Johnson har velat tala om sin relation, en relation som inleddes i början av 2018, men den går definitivt inte att dölja längre. Carrie Symonds flyttade i veckan in på den berömda London-gatan där Storbritanniens premiärministrar bor och arbetar.

Ska vi vara riktigt korrekta så är det på Downing Street nr 11 som Carrie Symonds och Boris Johnson kommer att bo tillsammans. Residensvåningen där är större än den som finns över Downings Street nr 10 och sedan Tony Blairs dagar så är det där som Storbritanniens premiärministrar föredragit att bo.

Boris Johnson klev formellt in på Downing Street nr 10 som premiärminister för första gången förra veckan. Det traditionella är att makan – eller maken (vi har som bekant haft två sådana) – följt med till audiensen hos drottningen och sedan stått vid premiärministerns sida vid det första talet utanför nr 10.

Det gjorde inte Carrie Symonds i förra veckan. Men hon var där. Hon stod några meter längre bort bara, bredvid en grupp medarbetare från Downing Street nr 10.

”Carrie ligger bakom omgörningen”

Den som följt Boris Johnsons karriär har på sistone lagt märke till att han har lite prydligare frisyr och har gått ner en del i vikt. Det är Carrie Symonds som i regel får äran för den omgörningen:

– Sedan hon kommit in i bilden så har han definitivt blivit smalare och skärpt till sitt utseende, säger Sunday Times-redaktören Caroline Wheeler till CNN.

– Han är mycket mer disciplinerad och många säger att Carrie ligger bakom omgörningen.

Men så kan flickvännen också detta med PR, medier och politik. Hon är dotter till Matthew Symonds, en av grundarna till dagstidningen The Independent, och har gjort karriär främst inom PR.

Efter universitetsstudier fick hon jobb på det konservativa partiets pressavdelning och har arbetat för flera ledande brittiska politiker. Hon blev partiets yngsta kommunikationschef vid 29 års ålder.

Det är på den vägen hon lärt känna Boris Johnson. Det var inte nödvändigtvis något plus för henne förra året när ryktena började gå att de inlett en relation. Premiärministern då hette som bekant Theresa May och hon drog aldrig jämnt med Boris Johnson.

Relationen mellan ”Bozzie Bear” och ”Uttern”

Så Carrie Symonds slutade som kommunikationschef och arbetar nu i stället för en miljöstiftelse som bland annat kämpar för renare hav.

Boris många kärleksaffärer har varit en följetong i brittiska medier. Det höjdes en del på ögonbrynen när han dök upp på Carrie Symonds 30-års kalas i mars i fjol tillsammans med två andra konservativa ministrar, Michael Gove och Sajid Javid.

En källa på Downing Street nr 10 sa då elakt till Daily Telegraph:

– Känslan på Downing Street var: Vad är det som pågår här? Dyker de här regelbundet upp på barnkalas? Det verkade väldigt underligt.

Boris Johnson rapporteras ha haft mycket roligt hursomhelst. Han dansade bland annat till favoritlåtar av Abba.

Några månader senare kom bekräftelsen att Boris Johnson och Marina Wheeler slutgiltigt separerat och i början av detta år började det dyka upp bilder på Boris och hans nya flickvän.

Hon lär kalla honom ”Bozzie Bear”. Han kallar henne ”Uttern”. Men det är en relation som varken Carrie Symonds eller Boris Johnson velat kommentera offentligt:

– Jag bestämde mig för decennier sedan att inte tala om personer jag älskar, har Boris Johnson sagt.

Men deras relation gav stora rubriker under Boris Johnsons valkampanj för att bli den nye ledaren för det konservativa partiet. Strax efter midnatt den 21 juni tillkallades polis till Carrie Symonds lägenhet i södra London. Grannar hade larmat efter att ha hört ett högljutt gräl mellan de två.

Det verkar ha börjat med lite utspillt vin på en soffa men grannarna kunde sedan höra Carrie skrika saker som ”ut ur min lägenhet” och ”bort från mig” och Boris varna ”ge fan i min dator”.

– Det hördes också kraschande ljud som av porslinstallrikar, sa en granne till the Sun.

Boris Johnson fick frågor vid ett tv-sänt kampanjmöte men duckade frågan. En före detta pojkvän till Carrie Symonds, Oliver Haste, har för Mail on Sunday berättat att deras relation var ”omtumlande”.

– När saker är bra med Carrie så är de fantastiska. När tiderna är dåliga så är de avskyvärda. Det var ett mycket passionerat förhållande.

En ny situation för britterna

Det är kanske lika bra att finansminister Sajid Ravid valt att inte bo granne på Downing Street och i stället stanna kvar i sin London-bostad med familjen.

Säkert är att detta är en ny situation för britterna. Det är egentligen bara på film – i ”Love Actually” med Hugh Grant som premiärminister – som landets högste politiske ledare bott tillsammans med sin flickvän.

Återstår nu att se hur länge Carrie Symonds blir kvar där. Brexit är långt ifrån löst och det saknas inte bedömare som tror att Boris Johnson inte kommer att bli särskilt långvarig på Downing Street nr 10.

Men skulle det bli en längre sejour så kan vi till och med få uppleva ett bröllop. Sådant har antytts. 

Det skulle i så fall bli Boris Johnsons tredje (han var gift med Allegra Mostyn-Owen mellan 1987 och 1993). Och ytterligare något han i så fall delar med mannen i Vita huset, Donald Trump. 

Den amerikanske presidenten kan ju också tipsa om hur det är att leva med en 24 år yngre kvinna. Det råkar även vara åldersskillnaden mellan honom och hustru nummer tre, Melania Trump.