Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flickor skulle bo hos mördarfamilj i Brighton

Värdfamiljens tonårsdotter dömdes 2006 för att ha knivhuggit en femtonårig flicka till döds på en fest.
Den brottstyngda familjen i Brighton ska flera gånger tidigare ha varit värdfamilj åt svenska ungdomar.Foto: / COLOURBOX

Tre 14-åriga flickor skulle åka på språkresa till England.

Men när deras föräldrar sökte på den blivande värdfamiljens namn på nätet gjorde de en blodisande upptäckt - familjen var grovt kriminell, rapporterar Aftonbladet.

En tre veckor lång språkresa till Brighton i England stod för dörren för de tre fjortonåringarna från Stockholm. Student Travel Schools, STS, arrangerade resan och ordnade en värdfamilj som flickorna skulle bo hos under vistelsen.

Men flickornas föräldrar bestämde sig för att söka på värdfamiljens namn på internet - och träffarna var varje förälders mardröm.

Morddömd dotter

Artikel efter artikel dök upp om familjens våldsamma förflutna. Det visade sig att familjens tonårsdotter för 10 år sedan dömdes för att ha knivhuggit en femtonårig flicka till döds på en fest. Detta eftersom 15-åringen råkade trampa henne på tårna.

Dottern dömdes till 14 års fängelse för mord. Dagen efter att domen föll hittades hennes mamma svårt knivskuren. Hennes man ska ha huggit sin henne i magen, bröstet och armarna med en 15 centimeter lång kniv, rapporterade brittiska medier. År 2010 greps mannen i USA.

STS kände inte till familjens bakgrund

När tjejernas familjer konfronterade arrangören STS med informationen visade det sig att STS inte hade en aning om värdfamiljens mörka bakgrund, skriver Aftonbladet.

Arrangören ska inte heller ha ansett att man gjort något fel. Enligt Aftonbladet skriver STS i ett svar till flickornas föräldrar:

”Att värdmamman har blivit utsatt för brott av sin före detta man (för 10 år sen) samt att hennes dotter, som inte längre bor i hushållet, har blivit dömd för brott gör inte värdmamman till en familj vi inte väljer att anlita”,

STS säger enligt Aftonbladet att de endast kontrollerar personer som är över 18 år och är skrivna på värdfamiljens adress mot brottsregistret.

Den brottstyngda familjen i Brighton ska dessutom flera gånger tidigare ha varit värdfamilj åt svenska ungdomar.

Flickorna fick byta värdfamilj innan avresan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.