Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flickor knivhögg vän 19 gånger – för demon

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Flickorna knivhögg sin vän 19 gånger – för att behaga den mytomspunna nätkaraktären "Slender man".

Wisconsin är skakat av ett brutalt mordförsök på en liten flicka. Enligt polisen blev offret lurat ut i en skog där hennes två 12-åriga vänner knivhögg henne 19 gånger.

Utredarnas huvudspår är att motivet var att behaga en mytomspunnen nätkaraktär kallad "Slender man" som flickorna trodde fanns på riktigt.

– Det här borde ses som en väckarklocka för alla föräldrar, säger polischefen Russel Jack på Waukeshapolisen i Wisconsin till ABC.

Allt började som en inbjudan till ett sova över-party i staden Waukesha i Wisconsin på fredagskvällen. Men de två 12-åringarna hade planerat något helt annat för sin minderåriga vän.

Dagen efter lurade flickorna ut henne i en skog där de misstänks ha utsatt henne för ett brutalt mordförsök.

– När de väl kom ut i skogen höll en av de misstänkta ner offret medan den andra misstänkta knivhögg henne 19 gånger, säger polischefen Russel Jack till ABC.

Påverkades av nätkaraktär

Flickan höggs i magen, benen och armarna. Men tack vare en cyklist som upptäckte henne lyckades hon mirakulöst överleva. Enligt polisen missade ett av huggen en artär nära hjärtat med en enda millimeter.

Men varför utsätter två 12-åriga ungdomar en av sina vänner för ett brutalt mordförsök?

Polisens huvudspår efter att ha förhört flickorna är att de påverkades av en mytomspunnen nätkaraktär som förekommer i flera skräckhistorier på nätet.

Planerades i flera månader

Enligt AP har en av flickorna berättat att de försökte behaga "Slender man", en demonlik karaktär som de har läst om på nätet och som de trodde fanns på riktigt. Efter mordet, som tros ha planerats i flera månader, skulle 12-åringarna fly till demonen som då skulle acceptera dem och låta dem leva i hans skogsfästning.

– Det här borde ses som en väckarklocka för alla föräldrar. Vi rekommenderar starkt föräldrar att vara medvetna om och följa sina barns internetanvändande, säger polischefen Russel Jack.

En av de misstänkta flickorna har även berättat att hon har sett "Slender man" i sina drömmar och hon tror att han kan läsa hennes tankar.

Wisconsins lagar gör det möjligt att döma flickorna som om de vore vuxna. Det innebär att de riskerar upp till 60 års fängelse.


Missa inga nyheter – ladda ner Expressens app för iOS eller Android.

Slender man

Slender man är en mytomspunnen, demonliknande karaktär som förekommer i flera skräckhistorier på nätet. Han är lång, smal och klädd i en lång, svart rock.

I historierna ger han sig ofta på barn genom att förfölja, kidnappa eller på annat sätt traumatisera dem. Slender man är inte knuten till någon särskild skräckberättelse, utan förekommer i en rad olika.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.