Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flickor kidnappade en ”betydande tid”

Två män sitter häktade misstänkta för människorov och grov våldtäkt i Falkenberg.
Bostaden spärrades av efter att polisen i fredags fick larm om att tonårsflickor hölls kidnappade där.
Foto: Christian Nilsson

Två män sitter häktade misstänkta för människorov och grov våldtäkt i Falkenberg.

De misstänks ha hållit tre tonårsflickor inlåsta under ”en betydande tid”, uppger åklagare Jon Lindahl.

Männen, som båda är i 30-årsåldern, greps i fredags när polisen slog till mot en lägenhet där tre tonårsflickor misstänks ha hållits fångna.

– Det är unga tjejer, de är i tonårsåldern, säger åklagare Jon Lindahl.

Exakt hur länge flickorna har varit inlåsta är han förtegen om, men berättar att det rör sig om en ”betydande tid”.

– Det är inte rent tillfälligt, utan brottstiden sträcker sig från den 2 februari till den 3. Så det har passerat ett antal timmar i alla fall, säger han.

Hur flickorna kommit i kontakt med de brottsmisstänkta männen, eller vad de hade för relation till varandra, vill åklagaren inte gå in på. Inte heller om alla tre misstänks ha blivit utsatta för våldtäkt.

– Vi utreder öppet att det kan vara så att alla blivit utsatta för brott av olika slag. Jag kan inte uttala mig i nuläget om vem som är utsatt för vad, säger Jon Lindahl.

En av flickorna lyckades rymma barfota

Enligt uppgifter till Aftonbladet lyckades en av flickorna rymma från lägenheten de hölls inlåsta i, vid lunchtid på fredagen. Hon ska ha sprungit barfota därifrån, och lyckats få kontakt av personer som befann sig i närheten som hjälpte till att larma polisen.

Åklagaren vill inte uttala sig om hur händelsen kom till polisens kännedom.

Utredningen befinner sig i ett tidigt skede och förhör ska hållas med såväl målsägande som vittnen och de misstänkta männen.

– Sedan är det tekniska åtgärder som ska göras. Rubriceringen är grov våldtäkt, då har man ett helt batteri med utredningsåtgärder som man gör, säger Jon Lindahl.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.