Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flickans egna ord om Hanif Bali: Märkte att han ville ha sex med mig

Den 17-åriga flickan som polisanmält Hanif Bali för olämpligt sexuellt beteende beskriver nu hur moderaten ska ha gjort närmanden mot henne
Hanif Bali.
Foto: SVEN LINDWALL

Den 17-åriga flickan som polisanmält Hanif Bali för olämpligt sexuellt beteende beskriver nu hur moderaten ska ha gjort närmanden mot henne.

I en intervju med HD-Sydsvenskan säger hon att riksdagsledamoten försökte övertala henne att förlora oskulden med honom.

 – Alltså, jag märkte ju att han ville ha sex med mig och då sa ju jag till honom att jag är oskuld för jag har inte velat ha sex med någon om det inte är rätt person, säger hon till HD-Sydsvenskans reportrar Inas Hamdan och Jens Mikkelsen.

Expressen kunde förra veckan avslöja att Moderaterna inlett en internutredning gällande riksdagsledamoten Hanif Bali, om kontakter han haft med en tonårsflicka i Muf. Enligt anklagelserna hade Bali agerat olämpligt och sexuellt mot flickan, och bland annat bett henne att skicka nakenbilder, erfar Expressen.

På fredagen kom beskedet att Hanif Bali tar en timeout från politiken. Det pågår en förundersökning om misstänkt utnyttjande av barn för sexuell posering.

Tidigare i veckan slog Hanif Bali ifrån sig alla anklagelser, först i ett inlägg på Facebook, sen i en intervju med Expressen.

– Hon har frågat mig om specifika matteuppgifter och samhällskunskap. Vid ett tillfälle har jag även träffat henne för att hjälpa till med en skoluppgift, något jag alltså ofta får frågan om när Muf-medlemmar har fått i uppdrag att exempelvis intervjua en politiker, sa Hanif Bali till Expressens Nina Svanberg.

– När hon började bli mer explicit kring att hon ville ha mer än bara en vänskapsrelation. Då reagerade jag på det och sa att det inte var aktuellt, men kan i efterhand tycka att jag kunde satt ner foten ordentligt redan från start.

Nu berättar flickan, som i dag är 17 år gammal, sin version för HD-Sydsvenskans reportrar Inas Hamdan och Jens Mikkelsen.

Flickan berättar: Imponerad av honom

Hon berättar att Hanif Bali var hennes politiska förebild, och att deras kontakt inleddes i november 2019. Två månader senare träffades de för första gången, säger hon.

Även Hanif Bali säger att de träffats. Tre gånger, säger han. Samtidigt har Hanif Bali sagt att han bara ville ha en vänskapsrelation, och att han försökte avsluta kontakten när den ”eskalerade”, enligt honom.

Flickan säger å sin sida att riksdagsledamoten gjorde tydliga närmanden. Bland annat att Hanif Bali ”superlajkade” hennes profil på dejtingappen Tinder trots att han, enligt henne, visste att hon då var 16 år gammal. Flickan visar HD-Sydsvenskans reportrar det på sin telefon, skriver tidningen.

En superlajk innebär att man ”gillar” den andra användarens profil, så att den får upp ett meddelande om det. I vanliga fall märker man inte att man blivit ”gillad” förrän man själv gillar den andra profilen.

– Det började som en mer vänskaplig relation, där han bland annat hjälpte mig med saker som skolan. Sedan började vi träffas. Han började långsamt och på ett manipulativt sätt försöka få mig att göra saker som jag inte var helt bekväm med, säger flickan till HD-Sydsvenskan.

Flickan: Han sa att han skulle hjälpa

Under sommarlovet 2020 träffades Bali och flickan hemma hos honom, skriver HD-Sydsvenskan. Han ska han då ha gjort närmanden och sedan försökt övertala henne till att ha sex med honom.

Kontakten mellan dem förändrades tvärt i augusti 2020 – då avbröt riksdagsledamoten kontakten, skriver HD-Sydsvenskan.

Flickan berättar att hon är besviken över hur Hanif Bali beskrivit henne och deras kontakt, efter att anklagelserna kom fram. Hon säger också att han lovade att hjälpa henne med politiken i framtiden.

Det som fick henne att berätta om anklagelserna mot Hanif Bali var Expressens sydsvenska edition Kvällspostens avslöjande om att den lokala M-toppen Torbjörn Tegnhammar i Malmö anklagades för olämpligt beteende mot flera kvinnor. M-toppen lämnade sina politiska uppdrag den 21 augusti.

Svaret på sexuella anklagelserna: ”Vill rentvå mig”

Hanif Bali intervjuas av Expressens Nina Svanberg.
Förundersökning inleddes mot M-riksdagsledamoten på torsdagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.