Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flicka våldtagen till döds i Indien

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Bild från helgens protester efter att två kvinnor dött efter att de blivit våldtagna.
Foto: SURARANJAN NANDI/PACIFIC PRESS/SHUTTERSTOC / SURARANJAN NANDI/PACIFIC PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTE
I Indien har flera uppmärksammade våldtäktsfall lett till stora protester.
Foto: SONU MEHTA/HINDUSTAN TIMES/SHUTTERST / SONU MEHTA/HINDUSTAN TIMES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTO

Massiva protester har brutit ut i Indien sedan en sexårig flicka dött efter att hon våldtagits av sin 30-åriga kusin, enligt Daily Mail.

Fallet är ett i raden av uppmärksammade våldtäktsfall i landet på kort tid.

Våldtäkten ägde rum i slutet av september när flickan var hemma och vaktade sina syskon. Den manliga kusinen greps samma dag, enligt Times of India.

Under tisdagen dog flickan till följd av sina skador.

Efter dödsbesked bröt protester ut i delstaten Uttar Pradesh där brottet inträffade, bland annat ska flickans far blockerat en väg med hennes döda kropp, enligt Daily Mail.

Flera våldtäktsfall i regionen

Förra året inkom det drygt 87 våldtäktsanmälningar om dagen i Indien, enligt al-Jazeera och i år flera våldtäktsfall uppmärksammats i Uttar Pradesh.

I slutet av förra veckan dog två kvinnor, 19 och 22 år gamla, i regionen till följd av skador de fått efter att de blivit gruppvåldtagna. Båda kvinnorna tillhörde den lägre kast ”Dalit” som ofta brukar benämnas som ”de kastlösa”.

I fallet med den 19-åriga kvinnan har fyra män ur en högre kast gripits misstänkta för våldtäkt och mord. Men polisen har fått kraftig kritik gällande fallet då de kremerade kvinnans kropp utan tillåtelse från hennes familj.

Enligt demonstranterna ska polisens kremering varit ett försök till att mörka att kvinnan faktiskt hade blivit våldtagen och sedan dess har fem poliser blivit av med sina tjänster.

LÄS MER: Två gruppvåldtagna kvinnor döda – enorma protester 

LÄS MER: Svåra krisen i Indien – coronaspridningen skenar

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.