Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flicka påkörd av polisbil under utryckning i Gävle

Två barn fick föras till sjukhus efter olyckor i Gävle.
15 minuter efter den första olyckan kom ett nytt larm – om en polisbil som kört på en flicka på samma väg.Foto: Roger Nilsson / Gävle News

En flicka har blivit påkörd av en polisbil i Andersberg i Gävle, uppger polisen.

Trafikolyckan inträffade i samband med en utryckning till en annan olycka på samma väg – där en pojke blivit påkörd av en lastbil. 

– Båda poliserna är tagna ur tjänst, säger Fabian Hamnqvist, presstalesperson vid polisregion Mitt. 

Barnen är förda till sjukhus och pojken är allvarligt skadad.  

Klockan 15.37 fick polisen larm om en pojke som blivit påkörd av en lastbil – och polis kallades till platsen i Andersberg i Gävle. 

Drygt 15 minuter senare kom ett nytt larm – om en polisbil som kört på en flicka på samma väg där trafikolyckan inträffat. Olyckan inträffade i samband med utryckningen till trafikolyckan. 

– Initialt har vi haft ett larm om en olycka där en pojke blivit överkörd av en lastbil. I samband med att patruller ryckte ut mot den olyckan så var det en polisbil som körde på en flicka på samma väg men en bit därifrån, säger Fabian Hamnqvist, presstalesperson vid polisregion Mitt. 

Barn påkörda av polisbil och lastbil i Gävle

Gällande trafikolyckan med polisbilen har polisen inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada. Båda poliserna är tagna ur tjänst. 

– Båda poliserna kommer att utredas och de kommer att höras i samband med händelsen. Det är en förundersökning som beträffar hela händelsen, men det är framför allt den som har kört bilen som är ett mål för förundersökningen. Men båda poliserna kommer att höras, säger Fabian Hamnqvist. 

Särskilda åklagarkammaren har kopplats in och kommer utreda händelsen med anledning av att det är poliser som är inblandade. 

Lastbilen och polisbilen är båda tagna i beslag för teknisk undersökning. 

Pojken och flickan förda till sjukhus med ambulans

Polisen kan i nuläget inte svara på i vilken hastighet polisbilen – som färdades med blåljus påslagna – hade i samband med trafikolyckan. Olyckan inträffade mellan två bostadsområden vid Andersberg. 

Pojken som kördes på av lastbil har förts till sjukhus med ambulans. Den påkörda flickan ska ha varit talbar. 

– Pojken är avförd till sjukhus med ambulans. Jag har inga uppgifter om hans skadeläge just nu. Flickan är också avförd till sjukhus med ambulans. Hon var talbar. Nu är båda barnen i sjukvårdens händer så vi kommenterar inte skadeläge mer i nuläget, säger Fabian Hamnqvist. 

Enligt region Gävleborg är pojken under 15 år och allvarligt skadad. Flickan, som också är under 15 år, är lindrigt skadad. 

Vet du mer? Kontakta oss!

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

• Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen.

Räddningstjänsten ger sina bästa råd om hur man bör agera vid en trafikolycka.