Polisinsatsen i området är stor. Foto: Marco BlombergPolisinsatsen i området är stor. Foto: Marco Blomberg
Polisinsatsen i området är stor. Foto: Marco Blomberg
En okänd man överföll en flicka under en skolorientering i Grödinge.En okänd man överföll en flicka under en skolorientering i Grödinge.

En okänd man överföll en flicka under en skolorientering i Grödinge.

Flicka överfallen på orientering med skola

Publicerad

Polisen jagade en okänd man i områdena kring Grödinge i södra Stockholm sedan en skolflicka i tonåren misstänks ha blivit antastad under en skolorientering.

Händelsen rubriceras som försök till våldtäkt.

– En man har tagit tag i en flicka i samband med orientering, säger Towe Hägg, polisens presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Överfallslarmet från Grödinge i Botkyrka kommun kom in klockan 10.59.

– En man har tagit tag i en flicka i samband med orientering, säger Towe Hägg, polisens presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Flickan som är i tonåren lyckades slita sig loss ur mannens grepp. Hon tog sedan själv kontakt med lärare som i sin tur larmade polisen.

Under fredagsförmiddagen beordrades både helikopter och hundpatruller ut till skogsområdena kring Mellansjön, Övrasjön och Brosjön i Grödinge.

Något närmare signalement på mannen som gripit tag i flickan lämnar inte polisen ut.

– Det är alldeles för tidigt. Vi måste ha en informationsinhämtning först.

Polisen vill gärna ha tips

Polisen avbröt under eftermiddagen sökandet efter mannen. Ingen greps, trots att polisen alltså sökte i området med bland annat hundpatrull och helikopter.

– Det är avslutat av den uniformerade delen, sen kan vi fortsätta arbeta ärendet det på utredningsnivå, säger Kjell Lindgren, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen har inledningsvis rubricerat anmälan med försök till våldtäkt.

Ingen är gripen som misstänkt. Om någon har anhållits i sin frånvaro i ärendet är ännu oklart.

Polisen vill gärna ha tips om iakttagelser i området - ring 11414 om du har uppgifter som kan hjälpa polisen att hitta gärningsmannen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag