Fickan blev sexuellt ofredad på äventyrsbadet Fyrishov i Uppsala. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Peter ThunborgFickan blev sexuellt ofredad på äventyrsbadet Fyrishov i Uppsala. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Peter Thunborg
Fickan blev sexuellt ofredad på äventyrsbadet Fyrishov i Uppsala. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Peter Thunborg
En 16-årig pojke greps, misstänkt för att ha ofredat flickan. Foto: Roger VikströmEn 16-årig pojke greps, misstänkt för att ha ofredat flickan. Foto: Roger Vikström
En 16-årig pojke greps, misstänkt för att ha ofredat flickan. Foto: Roger Vikström

Flicka ofredades på badhus – pojke gripen

Publicerad

En 16-åring greps på äventyrsbadet Fyrishov i Uppsala på lördagen.

Flera killar förföljde en tjej, varpå 16-åringen tog henne på brösten och stoppade in handen under hennes baddräkt.

Badet larmade polisen strax efter 18 på lördagskvällen.

Då hade fyra eller fem pojkar följt efter en 15-årig flicka på äventyrsbadet i Uppsala.

En av dem tog därefter flickan på brösten och stoppade in handen under hennes baddräkt för att försöka röra vid hennes könsorgan.

Det fanns vittnen som såg alltsammans, skriver Aftonbladet, och vakterna höll koll på de misstänkta pojkarna tills polisen kom.

Delgavs misstanke om brott – sedan fick han gå

Den 16-årige pojken greps av polisen, inledningsvis misstänkt för våldtäkt.

När åklagaren i stället bedömde att det rörde sig om sexuellt ofredande beslöt polisen att delge 16-åringen misstanke om brott, och därefter släppa honom.

– Sedan kommer han att kallas till ett andra förhör som kommer att spelas in och där god man och advokat får ta del av det som sägs i rummet bredvid, säger Tommy Karlsson.

Uppgifterna publicerades på polisens hemsida med tanke på debatten som pågår om sexuella ofredanden.

– Normal brukar vi inte släppa saker på det sättet, med hänsyn till åldern på de inblandade, säger länsvakthavande befäl Tommy Karlsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag