Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Misstänkta flickans ord efter stora skolbranden

En av flickorna misstänkt för branden berättar nu att hon är ångerfull. Foto: TT NYHETSBYRÅN
”Impulsiv å dum som jag e tänkte att vi skulle tända eld på en soffa BARA”, skriver flickan bland annat. Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Två minderåriga flickor misstänks för branden på Gottsundaskolan.

Nu förklarar sig en av flickorna på Snapchat, rapporterar Aftonbladet.

”Impulsiv å dum som jag e tänkte att vi skulle tända eld på en soffa BARA”, skriver flickan bland annat.

Natten till måndagen står Gottsundaskolan i Uppsala i brand. Byggnaderna totalförstörs och drygt 500 elever står nu utan skola.

I samband med händelsen grips två flickor under 15 år. De misstänks ha tänt eld på skolan men på grund av deras låga ålder körs de hem av polisen. Aftonbladet har tidigare berättat att den ena flickan berättade om kvällen på sin Snapchat.

”Roligt roligt hemkörd av horpolisen o 400 lax i skadestånd”, skrev hon då.

Nu har den andra flickan redogjort för kvällen på sin Snapchat. Plattformen låter användaren lägga upp bilder och meddelanden som försvinner ett dygn senare.

Förklarar på Snapchat

På plattformen skriver flickan att hon och en tredje flicka rymde från ett HVB-hem med en flaska vodka. I Uppsala mötte de upp den andra flickan som misstänks för branden. Den tredje flickan blir tagen av polis för knivinnehåll, och de andra två flickorna bryter sig in på Gottsundaskolan.

Enligt flickan bröt de sig in för att värma sig eftersom det var kallt ute. Hon är ångerfull och förklarar att hon har fått ta emot flera hot via sociala medier.

”Vi är inne i skolan och hittar tändvätska, så impulsiv å dum som jag e tänkte att vi skulle tända eld på en soffa BARA. Jag häller ut tändvätskan över soffan, och tänder. Elden blev för stor och vi försöker släcka men det går ej. Och där tar polisen oss”, skriver flickan på Snapchat enligt Aftonbladet och fortsätter:

”Jag har förstört för så många människor och jag är verkligen så ledsen för allt jag gjort”.

Polisen: Gott utredningsläge

På torsdagen skickade Uppsalapolisen ut en uppdatering kring utredningsläget.

– Utredningsläget ser alltjämt bra ut. Viktig teknisk bevisning har säkrats och den tekniska undersökningen på brandplatsen har avslutats. Utredningen pekar starkt mot att denna händelse inte har någon koppling till tidigare händelser, konflikter eller rivaliteter. Allt talar för att detta är en isolerad händelse, säger förundersökningsledaren, kammaråklagare Arash Zavosh vid Åklagarkammaren i Uppsala i pressmeddelandet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!