Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Christer rånades av ung flicka: ”Gick som en robot och högg”

Flickan har förts tillbaka till sina vårdnadshavare. Foto: ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
Christer Holm. Foto: Privat.

En minderårig flicka gick, beväpnad med kniv, in i en bilverkstad i Tierp och rånade verkstaden på kontanter, skriver polisen på sin hemsida.

Flickan flydde från platsen, men polisen hittade henne snabbt i området. 

Nu berättar Christer Holm, som arbetar på verkstaden, om det dramatiska knivrånet.

– Jag kan ju säga det, från min sida hade hon mord i blicken, säger Christer Holm. 

Larmet kom in strax före klockan 08 på måndagsmorgonen. En minderårig flicka hade då, beväpnad med en kniv, gått in i en bilverkstad, rånat kassalådan och flytt med kontanterna nedstoppade i en ryggsäck.

Christer Holm arbetade i bilverkstaden vid tillfället. Nu berättar han om den otäcka händelsen.

– Jag stod vid datorn och skulle göra en offert till en kund när det helt plötsligt kommer in en ung flicka. Jag frågade henne om jag kan hjälpa till med någonting, men hon svarade mig inte. Hon sa ingenting alls, så jag frågade en gång till och då såg jag att hon hade en kniv i handen, säger Christer Holm som därefter gick runt disken för att försöka lugna flickan.

Men väl på andra sidan disken riktar flickan kniven mot Christer, som springer mot ett rum med glasdörr längre bak i bilverkstaden för att ta skydd. 

– Jag hann precis stänga dörren mellan butiken och verkstaden, och då small det till i rutan på dörren. Då hade hon satt kniven där, säger Christer som fortsatt försökte få flickan att lugna ner sig, samtidigt som han ringde polis.

”Hon gick som en robot och högg”

Flickan tog då sikte på kassapparaten, men lyckades inte få upp den, så hon vände ut och in på lådorna i kassadisken. För att sedan hugga ytterligare en gång i glasdörren Christer skyddade sig bakom. 

– Jag tänkte att hon definitivt inte ska komma i närheten, men sedan började jag tänka på familjen och vad som kunde ha hänt om hon träffat mig i ryggen innan jag stängde dörren, för det var inte långt ifrån, säger Christer Holm.

Det tog drygt en kvart för polisen att anlända till platsen efter att Christer ringt SOS, uppger han. På den tiden lyckades flickan få upp kassan och stoppa pengarna i ryggsäcken. 

– Man vågade fortfarande inte gå ut. Jag kan ju säga det, från min sida hade hon mord i blicken, säger Christer Holm och fortsätter:

– Sedan såg jag att hon hade blod i ansiktet. Jag vet inte vad hon gjort förut så det kan jag inte uttala mig om, men då började jag tänka 'att nej det här står verkligen inte rätt till'. Hon gick nästan som en robot och högg, och kastade grejer omkring sig.

Väl på plats anträffade polisen flickan i anslutning till verkstaden. På grund av hennes ringa ålder lämnades hon över till vårdnadshavare. En anmälan om rån har upprättats. 

Nu, några timmar senare, är Christer Holm omskakad men mår okej efter omständigheterna.

– Jag tänker mest på den här stackars tjejen. Hur hon måste lida, säger han.