Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flicka har avlidit efter A-traktorolycka

Den 15-åriga flickan vårdades på Sahlgrenska universitetssjukhuset efter olyckan. På söndagen kom beskedet att hon avlidit.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Den 15-åriga flicka som vårdats på Sahlgrenska för livshotande skador efter A-traktorolyckan i Grästorp har avlidit, rapporterar P4 Väst.

Anhöriga har underrättats.

Totalt tre unga personer färdades i A-traktorn som av okänd anledning kom över på fel sida av vägen och krockade med en lastbil natten mot torsdag. En 17-årig pojke avled i anslutning till olyckan. En flicka, som enligt NWT var 15 år, fick mycket svåra skador och har nu avlidit på Sahlgrenska universitetssjukhuset efter att ha vårdats där i flera dagar, enligt P4 Väst. Ytterligare en flicka skadades lindrigt i olyckan.

Polisen tog bägge fordonen i beslag för att kunna utreda olyckan och har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik. Lastbilschauffören klarade sig utan fysiska skador.

Olyckan inträffade på riksväg 44 i höjd med Grästorp, som ligger ungefär mellan Lidköping och Trollhättan.


Larmnummer att ha koll på

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.