Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flicka fast i varggrop

Foto: Jonas Tronêt/TV4 Västerås
VÄSTERÅS. Räddningstjänsten fick ett ovanligt och dramatiskt larm under förmiddagen.
En flicka hade ramlat ned och fastnat i en varggrop på Kartsdal.
Varggropen på Engvallsgatan uppfördes av krigshjälten C G Jack 1815 efter att ha fått sin hund dödad av en varg mitt på gårdsplanen hemma på Persbo Gård.
Enligt informationsskylten vid varggropen så ska drängarna ha skrikit ”varg i gropen” många gånger. Under tisdagsförmiddagen var dock fångsten en annan.

Tappade mobil i gropen

En flicka lekte med sina kamrater vid varggropen då hon tappade sin mobiltelefon ned i gropen. Flickan klättrade ned, men kunde sedan inte ta sig upp. Flickan och hennes kamrater larmade räddningstjänsten som fick rycka ut.

Kunde inte klättra upp

– Det är väldigt släta ytor runt gropen och svårt att klättra upp. Vi lyfte helt enkelt upp henne, det var helt odramatiskt, säger insatsledaren Peter Öhrling till VLT.
Flickan var omskakad men oskadd.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.