Flicka dog efter kast från bro

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

En fyraårig flicka dog sedan hon kastats ut av sin far från en bro i Melbourne i Australien. Pappan greps men polisen kunde inte förhöra honom eftersom han bedömdes självmordsbenägen och akut psykiskt sjuk.

Den 36-årige mannen stannade på torsdagen sin bil på bron West Gate mitt i rusningstid. Han klev ur och kastade barnet över räcket, inför ögonen på flera hundra medtrafikanter. I bilen satt ytterligare två barn, två små pojkar.

 Flickan föll närmare 60 meter ner i Yarrafloden. Hennes liv stod inte att rädda, hon dog av invärtes skador efter att en ambulanshelikopter hade flugit henne till sjukhus.

Greps vid domstol

 - Ingen hade chans att ingripa, det hände så fort, sade polisen Steve Clark till journalister.

 Förtvivlade vittnen hade då kallat på polis, som var på plats vid bron inom loppet av några minuter. Sedan försökte de vid flodkanten under cirka 45 minuter förgäves få liv i flickan.

 Barnets pappa greps en timme senare utanför en familjerättsdomstol i Melbourne. De två pojkarna uppgavs ha befunnit sig tillsammans med mannen när han greps. Enligt polisen var han "synbarligen plågad".

 På grund av mannens psykiska tillstånd kunde han inte förhöras av polisen, och enligt hans advokat kunde han inte heller framträda i domstol på grund av att han var starkt självmordsbenägen. West Gate Bridge i Melbourne.Foto: AP

Vårdnadstvist

 - Det finns en förfärlig mängd omständigheter, och ofta tror du att du sett allt men det har du inte, sade Steve Clark och tillade att en mannen och hans hustru tycks ha befunnit sig i en uppslitande vårdnadstvist.

 - Det har förekommit flera familjerättsliga domstolsärenden mellan vad jag förstår fadern och hans hustru.

 Enligt nyhetsbyrån AFP skulle paret dagen innan, i onsdags, ha nått någon form av överenskommelse om delad vårdnad.

 De båda pojkarna hördes först av polisen på torsdagen, och har sedan återförenats med sin mor.

 Den 35-årige mannen stannade sin bil på bron West Gate mitt i rusningstid. Han klev ur och kastade barnet över räcket, inför ögonen på flera hundra medtrafikanter. Hon föll närmare 60 meter ner i Yarrafloden. Hennes liv stod inte att rädda.

 - Ingen hade chans att ingripa, det hände så fort, sade polisen Steve Clark till journalister.

Vårdnadstvist

 Flickans pappa greps en timme senare utanför en familjerättsdomstol i Melbourne. Han hade ytterligare två barn i bilen, två små pojkar, enligt polisen. Mannen ska har varit indragen i en vårdnadstvist med sin hustru.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.