Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flicka brottsmisstänkt efter a-traktorolycka

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Olyckan inträffade utanför Timrå. Fyra tonårsflickor skadades.
Foto: Google maps

En flicka misstänks för grovt vållande till kroppsskada efter olyckan i lördags kväll då en a-traktor körde in i ett träd i Sörberge norr om Timrå, skriver Sundsvalls Tidning.

Föraren är även misstänkt för grovt rattfylleri och olovlig körning, men åklagaren Catharina Kjelsson understryker att brottsrubriceringarna kan komma att ändras under utredningen.

De fyra flickorna som färdades i a-traktorn skadades i olyckan, en av dem fick livshotande skador. Två av flickorna har kunnat lämna sjukhuset.

A-traktorn färdades enligt vittnesuppgifter i högre hastighet än de 30 kilometer i timmen som är tillåtet. Polisens utredning har än så länge inte visat vilken hastighet fordonet färdades i, eller om föraren var påverkad vid olyckan.

Brottsstatistik 2020 från Brottsförebyggande rådet (Brå)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.