Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flicka blev påkörd av mc – dog

En 11-årig flicka har blivit påkörd av en crossmotorcyklist i centrala Lillhärdal i Härjedalen.

– Hon fick sådana skador att hon avled, säger Mona Litzell på länskommunikationscentralen i Jämtland.

Larmet om olyckan inkom vid halv tretiden på tisdagseftermiddagen. Olyckan inträffade i centrala Lillhärdal i Härjedalen.

– Det är en man i tjugoårsåldern som kört crossmotorcykel och av någon outgrundlig anledning kommit upp på trottoaren där det gick tre flickor, varav en träffades, säger Mona Litzell på länskommunikationscentralen i Jämtland.

Flickan fick hjärt- och lungräddning men insatserna var förgäves.

– Hon fick sådana skador att hon avled, säger Mona Litzell.

Saknade behörighet

Polisen kommer att inleda en utredning om olyckan. Mannen är misstänkt för vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik samt olovlig körning.

Enligt ÖP var crossmotorcykeln oregistrerad och beslagtogs av polisen. Föraren uppges också sakna behörighet att köra motorcykel.

Motorcykelföraren tappade hjälmen under olyckan och fick även han föras till sjukhus.

– Han fördes till sjukhus för huvudskador. Han är vid medvetande nu och det är ingen fara med honom, säger Mona Litzell.

Flickans anhöriga har underrättats.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.