Katie Rough, 7, mördades på väg hem från skolan. Foto: Ap / AP TT NYHETSBYRÅNKatie Rough, 7, mördades på väg hem från skolan. Foto: Ap / AP TT NYHETSBYRÅN
Katie Rough, 7, mördades på väg hem från skolan. Foto: Ap / AP TT NYHETSBYRÅN
Polisen i York under utredningen. Foto: Mccaren/Lnp/Rex/Shutterstock / MCCAREN/LNP/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESPolisen i York under utredningen. Foto: Mccaren/Lnp/Rex/Shutterstock / MCCAREN/LNP/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Polisen i York under utredningen. Foto: Mccaren/Lnp/Rex/Shutterstock / MCCAREN/LNP/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Många har lämnat blommor på platsen där Katie Rough mördades. Foto: Mccaren/Lnp/Rex/Shutterstock / MCCAREN/LNP/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESMånga har lämnat blommor på platsen där Katie Rough mördades. Foto: Mccaren/Lnp/Rex/Shutterstock / MCCAREN/LNP/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Många har lämnat blommor på platsen där Katie Rough mördades.

 Foto: Mccaren/Lnp/Rex/Shutterstock / MCCAREN/LNP/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Flicka åtalad för mordet på Katie, 7

Publicerad

LONDON. Katie Rough, 7, attackerades med kniv i lekparken – två veckor efter att hon varit brudtärna på sin mammas bröllop.

Nu har en 15-åring ställts inför domstol misstänkt för mord, rapporterar Daily Mail.

Sjuåringen var på väg hem från skolan när hon hittades allvarligt skadad efter två knivhugg i både hals och bröst på en lekplats i York i norra England i måndags eftermiddag. Ambulans kallades till platsen och hon fördes till sjukhus, där läkare förgäves försökte rädda hennes liv.

Under onsdagen ställdes ett annat barn, en 15-årig flicka, inför domstol misstänkt för mord.

När förhandlingen inleddes bevakades den misstänkte av två säkerhetsvakter och tonårsflickan sade ingenting under den korta förhandlingen – utan stirrade hela tiden rakt fram, rapporterar Daily Mail.

Mamman föll ihop

Vittnen uppgav att Katie Roughs mamma Alison hade kommit till platsen strax efter attacken. Vittnen berättar hur hon föll ihop på platsen när hon insåg vad som hade hänt och skrek enligt Daily Mail:

– Nej, nej, min lilla flicka.

Grannen Rob McCartney berättar för tidningen hur han mötte mamma strax efter attacken.

– Mamman kom springandes längs med gatan och skrek efter hjälp och att någon skulle kalla på ambulans. Jag satte på mig skorna och gick runt huset. Jag såg en liten flicka ligga på marken och polisen var redan där och tog hand om henne.

Två veckor tidigare hade flickan varit brudtärna när hennes mamma och styvpappa gifte sig.

Katie Rough mördades två veckor efter att hon varit brudtärna på sin mammas bröllop.Foto: Rex/Shutterstock / REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

"Familjen är förstörd"

Flickans moster säger enligt Daily Mail att familjen är förkrossad över det som inträffat.

– Vi är alla helt förstörda. Vi behöver bara få tid att sörja, säger hon.

Tracey Ralph, rektor på skolan där Katie Rough gick, säger till Daily Mail:

– Katie var snäll och ett omtänksamt barn och omtyckt bland både elever och personal.

En ny domstolsförhandling ska hållas på fredag i Leeds.

Tomas Kvarnkullen
Tomas Kvarnkullen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag