Anthony Disson var fast i badrummet när branden härjade. Foto: Metropolitan PolisAnthony Disson var fast i badrummet när branden härjade. Foto: Metropolitan Polis
Anthony Disson var fast i badrummet när branden härjade. Foto: Metropolitan Polis
Totalt har 79 personer identifierats som omkomna eller saknade efter branden i Grefell Tower i London. Foto: KRISTOFER SANDBERG / KRISTOFER SANDBERG KRISTOFER SANDBERG/EXPRESSENTotalt har 79 personer identifierats som omkomna eller saknade efter branden i Grefell Tower i London. Foto: KRISTOFER SANDBERG / KRISTOFER SANDBERG KRISTOFER SANDBERG/EXPRESSEN
Totalt har 79 personer identifierats som omkomna eller saknade efter branden i Grefell Tower i London. Foto: KRISTOFER SANDBERG / KRISTOFER SANDBERG KRISTOFER SANDBERG/EXPRESSEN

Flerbarnspappan Anthony - en av fem identifierade offer i London branden

Publicerad

Arbetet med att identifiera offren efter höghusbranden i västra London fortsätter. Nu går polisen ut med tre nya namn.

Anthony Disson, 65, Ya-Haddy Sisi Saye, 24, och Abufars Ibrahim, 39, förlorade alla sina liv när ett 24-våningshus i norra Kensington fattade eld natten mot onsdagen förra veckan. Ett fjärde offer, en 52-årig kvinna har också identifierats.

Anthony Dissons familj säger i ett uttalande att de är förkrossade över nyheten att Tony, som han kallades, inte överlevde branden i Grenfell Tower.

– Tony lämnar efter sig en stor familj, sin fru, söner och barnbarn, inklusive ett barnbarn han aldrig kommer att få träffa. Vi saknar honom fruktansvärt och håller ihop som en familj och försöker vara starka under dessa tragiska omständigheter, skriver de.

The Guardian berättar att Disson hade ringt vänner och familj från badrummet när branden härjade och sade att han inte kunde fly för att golvet var för varmt. När en vän ringde honom fyra på morgonen hade han sagt: "Säg åt mina söner att jag älskar dem".

18 på sjukhus

Mohammad Alhajali, 23, var det första i raden av offer att identifieras bland de totalt 79 personer som konstateras vara döda eller saknade. En siffra som fortfarande kan stiga, enligt befälhavare Stuart Cundy på Metropolitan Police. Det rapporterar BBC. 

18 personer befinner sig ännu på sjukhus, varav nio bedöms vara i kritiskt tillstånd. 

LÄS MER: Dödssiffran stiger efter höghusbranden

Ekonomisk hjälp till familjerna

Regeringen har startat en fond på fem miljoner pund till förmån för de drabbade familjerna. De som förlorat sitt hem får sammanlagt 5.500 pund och 1,5 miljoner har avsatts för krishjälp och psykologstöd.

BBC uppger att brandundersökningen kommer vara grundlig och omfattar både konstruktion, renoveringar, underhåll och brandsäkerhet.  Metropolitan polis gick under måndagen ut och berättade att runt 250 utredare arbetat under helgen med undersökning och identifiering av kroppar.

ABC rapporterar att byggnadsmaterial som använts för huset kan ha varit förbjudna och även andra höghus inspekteras nu.

Klockan 11 lokal tid i dag hölls en tyst minut för att hedra offren. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag