Foto: Roger Vikström
 Foto: Roger Vikström

Flerbarnsmamma häktad för mord

Publicerad

Flerbarnsmamman misstänks först ha mördat sin sambo med kniv när han låg och sov.

Därefter ska hon att satt sig bilen, åkt hela vägen till Södertälje och där erkänt mordet för en kollega.

- Hon verkade fullständigt normal. Det enda jag vet med mig var att hon kunde ha hetsigt humör, säger en bekant till kvinnan.

På måndagen häktades hon på sannolika skäl misstänkt för mord.

Klockan 15 på måndagen inleddes häktesförhandlingarna mot flerbarnsmamman.

I flippflopp, vita byxor och med en filt över huvudet fördes kvinnan in i rättssalen i Gävle tingsrätt där förhandlingarna hölls bakom stängda dörrar.

- Hon svarade fåordigt och tyst på domarens frågor, säger Expressens reporter på plats Eva-Lisa Wallin.

Senare meddelades att kvinnan häktas på sannolika skäl misstänkt för mord och att hon ska genomgå en liten sinnesundersökning.

Flerbarnsmamman bestrider häktningsskälen.

Det var på midsommaraftonsmorgonen som den 49-årige mannen hittades död i sitt hus i Högbo utanför Sandviken. Senare greps hans sambo, en flerbarnsmamma, misstänkt för mordet.

Enligt uppgift misstänks kvinnan ha mördat mannen med en kniv efter ett bråk tidigare på kvällen. När mannen somnat ska kvinnan ha huggit mot mannen ett flertal gånger. Efter knivattacken ska kvinnan ha satt sig i bilen och åkt hela vägen hem till Södertälje - där hon ska ha erkänt allting för en vän.

- Hon tvättade sig, hämtade barnen och körde tillbaka till sin kollega, säger en bekant till kvinnan.

Kammaråklagare Helena Swahn vill varken kommentera uppgifterna om att kvinnan ska ha mördat mannen med en kniv eller att hon har erkänt för sin vän.

Skulle börja ett nytt liv i huset

Den anhållna kvinnan har varit aktiv på internet och har i bloggar bland annat skrivit om sina svårigheter att få jobb. Förra hösten köpte den nu döda 49-åringen huset i Högbo utanför Sandviken. Sedan dess har han och flerbarnsmamman använt huset som sommarstuga. Nu var tanken att paret skulle börja ett nytt liv tillsammans i huset.

- Väldigt snabbt bestämde de sig för att flytta upp till stugan. Jag blev helt chockad när jag hörde om det här. Hon verkade glad och trevlig och energisk, säger kvinnans bekant.

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag