Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flerbarnsmamma häktad för mord

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Roger Vikström

Flerbarnsmamman misstänks först ha mördat sin sambo med kniv när han låg och sov.

Därefter ska hon att satt sig bilen, åkt hela vägen till Södertälje och där erkänt mordet för en kollega.

- Hon verkade fullständigt normal. Det enda jag vet med mig var att hon kunde ha hetsigt humör, säger en bekant till kvinnan.

På måndagen häktades hon på sannolika skäl misstänkt för mord.

Klockan 15 på måndagen inleddes häktesförhandlingarna mot flerbarnsmamman.

I flippflopp, vita byxor och med en filt över huvudet fördes kvinnan in i rättssalen i Gävle tingsrätt där förhandlingarna hölls bakom stängda dörrar.

- Hon svarade fåordigt och tyst på domarens frågor, säger Expressens reporter på plats Eva-Lisa Wallin.

Senare meddelades att kvinnan häktas på sannolika skäl misstänkt för mord och att hon ska genomgå en liten sinnesundersökning.

Flerbarnsmamman bestrider häktningsskälen.

Det var på midsommaraftonsmorgonen som den 49-årige mannen hittades död i sitt hus i Högbo utanför Sandviken. Senare greps hans sambo, en flerbarnsmamma, misstänkt för mordet.

Enligt uppgift misstänks kvinnan ha mördat mannen med en kniv efter ett bråk tidigare på kvällen. När mannen somnat ska kvinnan ha huggit mot mannen ett flertal gånger. Efter knivattacken ska kvinnan ha satt sig i bilen och åkt hela vägen hem till Södertälje - där hon ska ha erkänt allting för en vän.

- Hon tvättade sig, hämtade barnen och körde tillbaka till sin kollega, säger en bekant till kvinnan.

Kammaråklagare Helena Swahn vill varken kommentera uppgifterna om att kvinnan ska ha mördat mannen med en kniv eller att hon har erkänt för sin vän.

Skulle börja ett nytt liv i huset

Den anhållna kvinnan har varit aktiv på internet och har i bloggar bland annat skrivit om sina svårigheter att få jobb. Förra hösten köpte den nu döda 49-åringen huset i Högbo utanför Sandviken. Sedan dess har han och flerbarnsmamman använt huset som sommarstuga. Nu var tanken att paret skulle börja ett nytt liv tillsammans i huset.

- Väldigt snabbt bestämde de sig för att flytta upp till stugan.  Jag blev helt chockad när jag hörde om det här. Hon verkade glad och trevlig och energisk, säger kvinnans bekant.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.