Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flera våldsamma olyckor i snökaoset

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Här på Nävekvarnsvägen utanför Nyköping skadades en person allvarligt och ytterligare en person fick föras till sjukhus efter krocken.
Foto: David Hårseth

E4 stängdes av i båda färdriktningar i höjd med Iggesund efter en olycka.

En tankbil med explosiv last välte, och i kaoset efter olyckan krockade två lastbilar och en man klämdes fast i sin hytt.

– Det har inträffat mycket olyckor under dagen, säger polisens presstalesman Mikael Hedström.

Flera olyckor har inträffat under det senaste dygnets snökaos. vid E16 i Lövbacken, vid östra avfarten till Sandviken, körde en tankbil av vägen och välte mot dikesgrenen i Gävleborgs län, på E4 utanför Iggesund.

– Vägen kommer att vara avstängd under bärgningsarbetet. Lastbilen var lastad med ammoniumklorid. Om dieseltanken skulle börja läcka samtidigt som ammoniumkloriden skulle det uppstå en explosion, säger Per Jonsson, verksamhetsledare på räddningstjänsten i norra Hälsingland.

Vid 17-tiden öppnades åter E4 mellan Iggesund och Njutånger för bilister som fått vänta i timmar.

- Jag fick reda på det precis nu. Trafiken flyter igen i båda riktningarna, och bärgningsarbetet efter olyckorna är avslutade, säger länsvakthavande polisbefälet Max Forsström till TT strax efter klockan 17.

Kilometerlånga köer

Hytten på den ena lastbilen krossades och föraren skadades och klämdes fast. Tjugo minuter senare kunde räddningstjänst få loss mannen som är i 30-årsåldern. Han fördes med ambulans till Hudiksvalls sjukhus med, vad som verkade vara, allvarliga skador.

– Det blev snabbt kilometerlånga köer och eftersom det är så många utländska lastbilar utan vinterdäck så tar det lång tid att få i gång trafiken, säger Mikael Hedström.

– Det har inträffat mycket olyckor under dagen. Sedan morgonen har det varit en strid utefter de stora vägarna, säger han.

Även utanför Nävekvarnsvägen vid Nyköping inträffade en svår olycka då en person skadades allvarligt, och ytterligare en person fick föras till sjukhus efter frontalkrocken.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.