Flera trafikolyckor i snöovädret

Publicerad
Uppdaterad
Flera trafikolyckor inträffade under natten i snöovädrets spår.
I Skåne gick en lastbil av avfarten från E 6 i höjd med Lomma. Avfarten hölls stängd under natten. Ingen skadades i olyckan.
Två lastbilar hamnade i diket sedan den ena försökt köra om den andra på E 4 söder om Vaggeryd. Framkomligheten var begränsad under natten.
Ytterligare två olyckor inträffade under natten till tisdagen i Jönköpings län där vägarna var hala och snöfallet kraftigt.
På riksväg 26 vid Ljunga kanade en lastbil med släp av vägen. Släpet välte ned i diket och det bärgas under dagen. Ingen skadades.
I Öggestorp, på riksväg 40, körde en personbil in i ett räcke. Inte heller vid den olyckan skadades någon.

Sänkt hastighet

På Öresundsbron sänktes hastigheten under natten till 70 kilometer i timmen på grund av de kraftiga vindarna. Vindkänsliga fordon uppmanades att hålla sig borta från bron.
Vid åttatiden på tisdagsmorgonen väntades hastighetssänkningen hävas.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag