Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tåg och lastbil i krock – flera till sjukhus

Fem till sjukhus med ambulans efter olyckan i Hofors

Fem personer har förts till sjukhus efter en krock mellan ett tåg och en lastbil i Hofors kommun.

Olyckan inträffade vid Fäbodbäckens järnvägsövergång nordost om Hofors vid 19-tiden. Ett passagerartåg och en lastbil kolliderade och flera personer skadades. 

”Polis, räddningstjänst och flera ambulanser arbetar på olycksplatsen. Ambulanshelikopter har beställts”, skriver polisen på sin hemsida.

Fem personer har förts till sjukhus med ambulans.

Polisen utreder händelsen som vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

– Mig veterligen har ingen delgivits misstanke om brott, men vi måste utreda det som någonting, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Både lokföraren och lastbilsföraren var nyktra vid olyckstillfället, enligt polisen.

24 personer ombord på tåget

Martin Johansson, inre befäl på Gästrike räddningstjänst, säger:

– Det är ett tåg som har kört in i en lastbil utanför Hofors centralort och spårat ur litegrann. 

Han uppger att det är fem eller sex passagerare på tåget som förts till sjukhus med bland annat skallskador och bukskador men har ingen uppgift om hur allvarliga skadorna är.

Vid olyckstillfället var 24 personer inklusive personal ombord på tåget. De som inte körs med ambulans kommer att föras bort med buss, meddelar polisen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.