Enligt tågpassagerare som anlände till Stockholm central var det kaos på grund av alla följdförseningar. Foto: Alex Ljungdahl

Enligt tågpassagerare som anlände till Stockholm central var det kaos på grund av alla följdförseningar.

 Foto: Alex Ljungdahl

Flera tågförseningar efter rökutveckling

Publicerad

Tågtrafiken till och från Stockholm söderifrån har drabbats av förseningar efter att ett tåg blev stående i Katrineholm under eftermiddagen.

Flera avgångar blir två-tre timmar försenade.

– Ett tåg stoppades på grund av rökutveckling, säger Lisa Silow på SJ:s pressjour.

Tågtrafiken stod delvis helt stilla i Katrineholm efter att ett SJ-tåg stoppades under torsdagseftermiddagen. Enligt Trafikverket berodde stoppet på en brand ombord på tåget.

Men enligt SJ handlade det om rökutveckling i loket, men det hade inte lett till någon brand.

– Räddningstjänsten har varit på plats och passagerarna har fått gå av och byter tåg i detta nu, sa Lisa Silow på SJ:s presstjänst vid klockan 17.30.

Hon kände inte till hur många passagerare som funnits ombord.

Följdförseningar

Vissa tågavgångar ställdes in medan andra leddes om på andra spår. Under kvällen fortsatte dock tågproblemen i form av följdförseningar. Enligt Trafikverket är flera tågavgångar försenade med två-tre timmar.

Enligt tågpassagerare som anlände Stockholm central var det kaos på grund av alla följdförseningar.

– Läget är relativt lugnt på Centralen, men vi har en del sena vändningar och följdförseningar, säger Lisa Silow vid klockan 19.50.

Tre sträckor drabbade

Enligt Trafikverkets trafikinformation påverkas följande sträckor fortfarande:

Stockholm C-Flen- Katrineholm-Norrköping/Linköping/Malmö, Katrineholm-Flen-Eskilstuna och Stockholm C-Katrineholm- Hallsberg.

Lisa Silow på SJ:s presstjänst räknade med att tågen med avgångstid senare på torsdagskvällen skulle avgå enligt tidtabellen.

Trafikverket hänvisar till webbsajterna tillhörande SJ, MTR Express och Blå tåget för mer trafikinformation.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag