Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera skadade när bil körde rakt in i publiken

Ulf Nyman var på plats vid olyckstillfället.Foto: Gunnar Seijbold
Foto: Gunnar Seijbold
Foto: Gunnar Seijbold

SIGTUNA. Det var förarens andra start.

Då gick plötsligt allting snett och bilen kördes i full fart rakt genom ett räcke och ut i publiken vid en folkracetävling på Skepptunas motorbana.
– Det är två personer som har förts till sjukhus, varav den ena bedömdes som allvarligt skadad, säger Karl-Gustav Olsson, stationsbefäl på Norrortspolisen.

Vid 13-tiden kom larmet till räddningstjänsten.
En tävlingsbil som deltog i en folkrace-tävling på Skepptuna motorbana, utanför Sigtuna hade kört ut i publiken.

Enligt Skepptuna Motorklubbs ordförande Tapio Salinen ska föraren ha fortsatt rakt fram i en vänstersväng och kört ut bland publiken.
– Bilen körde igenom ett säkerhetsräcke på grund av gashäng. Det var en förare som gjorde sin andra start. Hon klarade inte av situationen och for rakt ut genom en sandfålla. Räcket som stod efter fållan gav vika och det stod publik två meter bakom räcket, säger Tapio Salinen till TT.

Brakade genom räcket

Bilen hade brakat rakt genom räcket som skyddade publiken bakom.
– Vi såg allt. Bilen kom med för hård fart och vi såg hur människorna flög undan längs hela staketet när bilen for igenom, säger åskådaren Ulf Nyman, 56, som var där tillsammans med sin fru.

De ursprungliga uppgifterna till räddningstjänsten var att minst tio var skadade. Men vid 14-tiden kunde de konstatera att det var två personer som fördes till sjukhus.
– Det har gått lyckosamt trots allt. Två personer skadades, men inte allvarligt. Ett knä och en axel har fått en törn av räcket, de har inte blivit påkörda direkt av bilen, säger Tapio Salinen till TT.

Under eftermiddagen fanns ambulanspersonal på plats för att kunna erbjuda stöd till flera chockade i publiken och den pågende tävlingen avbröts. Enligt de personer på plats som Expressen.se talat med fanns ingen ambulans på tävlingsområdet när olyckan skedde.
– De pratar om att det bara fanns en sjuksköterska på plats men det borde verkligen ha stått en ambulans här. De skadade får vänta alldeles för länge om det händer en olycka, säger åskådaren Ulla Nyman, 54.

Samtidigt kunde Tapio Salinen meddela att föraren klarade sig utan allvarliga skador.
Föraren är omhändertagen för krishantering och sjukvård.
– Hon mår efter omständigheterna väl, men är självklart väldigt chockad, säger han till TT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.