Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvinna död i skjutning vid en skola i Georgia

Lokala medier rapporterar om en skottlossning på en parkeringsplats vid Mount Zion High School i Georgia, USA. En person rapporteras död.

Inledande uppgifter gör gällande att två personer, båda kvinnor, har träffats av skott på Mount Zion High Schools parkeringsplats. En av kvinnorna har avlidit som följd.

Fox News skriver att dådet skedde intill skolans centrum för scenframträdanden.

https://twitter.com/FoxNews/status/997665973451853824

Skolan ligger i Clayton County i staten Georgia i USA.

”Plötsligt hördes skottlossning”

CBS46 rapporterar att skottlossningen involverade personer som deltagit i en examensceremoni på en intilliggande skola.

– Helt plötsligt hördes skottlossning, säger vittnet Shannon Delgado till CBS46. 

– Vi visste inte varifrån det kom. Alla frös till, vi hörde ingen polis, vi hörde fler skott, massvis, likt ”Pow, pow, pow, pow.” Det var då vi såg poliser som var på plats vid examensceremonin rusa över gatan eftersom de var på skolans parkeringsplats.


https://twitter.com/JustinWilfonWSB/status/997663167961620480?tfw_site=wsbtv&ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.wsbtv.com%2Fnews%2Flocal%2Fclayton-county%2Fpolice-multiple-people-shot-at-high-school-in-clayton-county%2F752279092

Dagen efter dåd i Texas

På fredagen skakades en skola i Santa Fe, Houston av en skottlossning där tio personer fick sätta livet till.

Texasskytten har identifierats som en 17-årig elev. 

– Detta har pågått för länge i vårt land, för många år, för många årtionden, sade president Donald Trump på en presskonferens på fredagen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.