Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Japanska Jokerns iskyla efter våldsdådet

Dramatiska bilder från attacken i tunnelbanan i Tokyo.
Passagerarna flyr ur vagnen.
Foto: Twitter/@siz33
Här grips den misstänkte våldsmannen.
Foto: Twitter/@siz33
Foto: JIJI PRESS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JIJI PRESS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Halloweenhelgen höll på att lida mot sitt slut när den misstänkte 24-åringen gick till attack på en tunnelbanevagn i Tokyo.

17 personer skadades när mannen iförd Joker-kostym knivhögg passagerare och satte eld på en tågvagn

– Jag trodde det var ett Halloweenskämt, säger ett vittne till lokalpressen, enligt Reuters.

Tågvagnen rullade in mot Shinjukustationen i Tokyo på Keio-linjen, världens mest tättrafikerade, vid klockan 08 på morgonen lokal tid.

Då gick den misstänkte 24-åringen till attack. Klädd som Jokern i Batmanfilmerna knivhögg han flera passagerare, och enligt uppgifter från vittnen hällde han ut en vätska som han sedan tuttade på – så vagnen började brinna.

– Jag trodde att det var ett Halloweenskämt. Men sen såg jag en man dra fram en stor, blodig kniv, säger ett vittne till Yomiuri-tidningen.

På bilder från platsen syns hur personer i desperation springer genom tågvagnarna för att undkomma den våldsamma attacken. Flera vittnar om hur de klättrade ur fönstren på vagnarna, rapporterade Kyodo News.

Minst 17 personer skadades i dådet, rapporterar Reuters.

Rökte i väntan på polisen

Efter attacken, satte sig den misstänkte 24-åringen, i stilla ro på ett av tågvagnens säten iförd sin Jokermundering. Där bolmade han stillsamt på en cigarett innan japansk polis klev in i vagnen och grep honom.

Reuters skriver att mannen sagt att han ”ville döda folk för att få dödsstraff”.

https://twitter.com/siz33/status/1454767320828497922

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.