Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera sexbrott på Mallorca – svensk turist drabbad

Tre kvinnliga turister överfölls sexuellt inom loppet av en dag på Mallorca.Foto: DANIEL SIDENBLADH

Tre kvinnliga turister överfölls sexuellt inom loppet av en dag på Mallorca.

En av de drabbade är en svensk, 20-årig kvinna som blivit överfallen.

Bara timme senare våldtogs en brittisk turist på orten, skriver Daily Mail.

Flera kvinnor utsattes på fredagen för sexuella attacker av för dem en eller flera okända gärningsmän.

Först ska en svensk, 20-årig kvinna på semester ha blivit utsatt för ett överfall. Bara inom loppet av en timme ska en 21-årig brittisk turist därefter ha våldtagits. Båda skedde på partyorten Magaluf, där många unga semestrar.

Träffade en man på en bar – minns inte mer

Det tredje överfallet – även det en våldtäkt – utsattes en tysk, 30-årig turist för på orten El Arenal, en bit utanför öns huvudstad Palma. Hon minns att hon pratat med en man på en bar, och enligt polisen vaknade hon på stranden och minns inte själva våldtäkten.

Alla tre kvinnor vårdades på öns sjukhuset Son Espases. 

Spanska polisen och civilförsvaret undersöker de tre attackerna, men det är ännu oklart om det finns något samband mellan attackerna, skriver brittiska Daily Mail. 

Ytterligare överfall på ön

Förra månaden våldtogs en 19-årig kvinna från Skottland av tre män, även det nära partyorten Magaluf. Enligt anmälan var det tre män som våldtog henne på stranden.

Polisen utreder även en våldtäkt på en turist i Puerto Banus, på solkusten. Där söker polisen efter en taxichaufför som misstänkt för våldtäkten.

Omkring 15 miljoner turister besöker Mallorca varje år. Det är den största ön i ögruppen Balearerna och ett populärt turistmål för svenskar. Magaluf är en av de största charterorterna på ön, stor främst bland ungdomar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.