Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera rasar över smeknamnet på Ardern – själv gillar hon det

Lyssna på ett av Jacinda Arderns tal
Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern.Foto: XINHUA
Ett rugbylag kallade Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern för ”tant Cindy” på sociala medier.Foto: XINHUA

Ett rugbylag kallade Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern för ”tant Cindy” på sociala medier.

Många användare upprördes av uttrycket som de såg som ”respektlöst” mot den hyllade ledaren – men Jacinda Ardern själv ser inget som helst problem med att kallas ”tant Cindy”.

– Om människor känner sig familjära med mig är det en bra sak, sade Jacinda Ardern enligt Newshub.

I princip alla sportevenemang lamslogs av coronapandemin, men nu börjar restriktionerna lätta. Det firade rugbylaget Auckland Blues med att lägga ut ett jublande inlägg på sociala medier med texten:

”Den där känslan när tant Cindy säger att du får spela igen.”

Jacinda Ardern har hyllats nationellt och internationellt för sin hantering av coronakrisen och terrordådet i Christchurch förra året, och många som kommenterade rugbylagets inlägg tyckte ordvalet var opassande och respektlöst. Auckland Blues raderade tweeten och ändrade formuleringen på Facebook-inlägget till ”tant Jacinda”.

Radioproducenten kallar Jacinda Ardern ”babe”

Nyzeeländska radiostationen The Edge ringde upp premiärministern för att höra hur hon själv ser på smeknamnet ”tant Cindy” – och det visade sig att hon gillar det.

– Jag har verkligen inget emot det, sade Jacinda Ardern.

Premiärministern fick veta att många som ringer in till radiostationen också kallar Jacinda Ardern ”tant Cindy” och att uttrycket alltid verkar vara positivt menat. Jacinda Ardern avslöjade då att hon faktiskt har ett smeknamn till som hon inte berättat om – som hon fått av en person på just The Edge.

– Ja, jag tycker till och med att det är helt okej att din producent kallar mig ”babe” varje gång vi pratas vid i telefon, sade Jacinda Ardern till programledaren.

LÄS MER: Här hittar du mer innehåll från Expressen Premium
Reportage & Granskning

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.