Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Minst en död och flera skadade i skjutning i Texas

Insatsen i Bryan, Texas.
Foto: MICHAEL MILLER / AP TT NYHETSBYRÅN

Minst en person dödades och fem skadades i en skjutning i Bryan, Texas, på torsdagskvällen.

För fyra av de skadade är tillståndet kritiskt, uppger ABC News

Den misstänkta skytten har gripits.

När polisen larmades till en möbelfabrik i Bryan, 16 mil nordväst om Houston i Texas, fann de flera offer för en skjutning, rapporterar ABC. Enligt nyhetssajten KLTV har skjutningen ägt rum hos ett företag som säljer platsbyggda skåp, ”Kent Moore Cabinets”. 

Bryans polischef Jason James höll under torsdagen en presskonferens där han berättade att offren är förda till sjukhus, rapporterar CNN. Sex personer var skjutna. En av de skjutna konstaterades död på platsen, fem av dem fördes till sjukhus.

För fyra av dem beskrivs tillståndet som kritiskt. Ytterligare en person har förts till sjukhus med en svår astmaattack.

En person har gripits och ska enligt polisen ha varit anställd vid möbelfabriken.

Skytten ska ha identifierats av vittnen

Anställda vid företaget förhördes av polis på plats och vittnen ska ha identifierat skytten, rapporterar nyhetsbyrån AP.  

Tidigare under torsdagen meddelade president Joe Biden att han kommer genomföra åtgärder för att försöka minska den senaste tidens masskjutningar i USA. 

Det handlar bland annat om att försvåra tillverkningen av så kallade ”ghost guns”, vars delar man kan köpa själv över nätet och montera ihop med hjälp av instruktioner. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.