Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera personer har skjutits i Toronto

Vittnen uppger att omkring 25 skott ska ha hörts från platsen.
Foto: FRANK GUNN / AP TT NYHETSBYRÅN
Skadeläget för de inblandade är ännu oklart.
Foto: NATHAN DENETTE / AP TT NYHETSBYRÅN
Minst nio personer, varav ett barn, har förts till sjukhus efter en skjutning i Toronto.
Foto: NTB scanpix / TT NYHETSBYRÅN
Skjutningen ska ha ägt rum utanför en restaurang i området Greektown i Toronto.
Foto: FRANK GUNN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: AP

Ett flertal personer har skjutits utanför en restaurang i Toronto, Kanada. 

Enligt CP24 har två personer dött och 12 personer skadats. 

De skriver också att den misstänkta gärningsmannen ska vara död. 

Masskjutningen har skett utanför en restaurang i området Greektown i Toronto, omkring 22.00 på söndagskvällen, lokal tid. 

Två personer har dött i skjutningen. Enligt CP24, som rapporterar från en pressträff med polischefen Mark Saunders, är en av de avlidna en ung kvinna. 

– En ung kvinna har dött och vi har en ung flicka, som jag är tror är åtta eller nio år, vars läge är kritiskt, säger Mark Saunders enligt Sky News.  

Det finns ännu inga uppgifter om hur allvarligt skadade personerna är. 12 personer vårdas för sina skador på sjukhus.

https://twitter.com/CP24/status/1021233757838245888

Polisen säger att den misstänkta gärningsmannen är död. Polis avlossade skott mot personen, men det är oklart om det var det den misstänkte avled av. Det är ännu oklart vad motivet var. 

Gärningsmannen i Toronto var 29 år 

Enligt tidningen The Globe and Mail har inte polisen gått ut med identiteten på gärningsmannen, bara med att han var 29 år. 

Vittnen säger till CP24 att de hörde omkring 25 skott på platsen. 

Enligt Toronto Star ber polisen vittnen att höra av sig. De skjutsar samtidigt flera personer från platsen till polisstationen för att bli hörda av utredare. 

Vittnen uppger för tidningen att gärningsmannen var klädd i svart. En video som postades på sociala medier visar hur en man går uppför gatan och fram till en restaurang. Han riktar pistolen mot insidan av restaurangen och börjar skjuta. 

Andrew Mantzios satt och drack kaffe när han hörde flera skott avlossas. Han berättar för The Globe and Mail hur han vände sig om och såg hur en man gick emot honom med en pistol. 

– Han hade ett hemskt uttryck i ansiktet, säger han till tidningen. https://twitter.com/SkyNews/status/1021276433459613696

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.