Stopp i trafiken på E4 efter olyckor: ”Stökigt”

Publicerad
Uppdaterad

Flera fordon har varit inblandade i ett antal olyckor på E4 mellan Vikingstad och Linköping. Körbanan i södergående riktning är därför helt avstängd, rapporterar räddningstjänsten strax efter 17 på onsdagen. 

– Det är väldigt stökigt på sträckan just nu, säger Monica Bergström, presstalesperson hos polisen. 

Flera olyckor har larmats på E4 i höjd med Malmslätt. 

– Det är flera olyckor som inträffat den senaste timmen. Det varkar vara så att en trafikolycka sedan utlöst flera andra, säger Stefan Hagdahl, inre befäl för räddningstjänsten Östra Götaland. 

Larmet inkom 16.17 på onsdagen. 

Polis, ambulans och räddningstjänst finns på platsen. Två personer ska vara inblandade i olyckan. De är förda till sjukhus med ambulans. 

– Jag har ingen information om skadeläget där, säger Monica Bergström, presstalesperson hos polisen i Östra Götaland. 

”Väldigt trafiktungt på E4”

Tidigare under dagen inträffade en trafikolycka på ungefär samma ställe som involverade en lastbil. Enligt Monica Bergström ska dessa olyckor inte ha något att göra med varandra. 

– Enligt de uppgifter jag har är det två bilar som kolliderat med varandra. Det är väldigt trafiktungt på E4 just nu och stökigt på platsen. 

Monica Bergström säger att prognosen för de som sitter fast i bilköer är att trafiken kommer rulla på som vanligt omkring 18.00 på onsdagen. 

Övriga trafikanter kommer att ledas om på länsväg 363. 

– Det är viss framkomlighet i ena köra fältet, men ta det lugnt på E4, säger Monica Bergström som en uppmaning till trafikanter i området vid 18.30-tiden på onsdagen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag