Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stopp i trafiken på E4 efter olyckor: ”Stökigt”

Flera fordon har varit inblandade i ett antal olyckor på E4 mellan Vikingstad och Linköping. Körbanan i södergående riktning är därför helt avstängd, rapporterar räddningstjänsten strax efter 17 på onsdagen. 

– Det är väldigt stökigt på sträckan just nu, säger Monica Bergström, presstalesperson hos polisen. 

Flera olyckor har larmats på E4 i höjd med Malmslätt. 

– Det är flera olyckor som inträffat den senaste timmen. Det varkar vara så att en trafikolycka sedan utlöst flera andra, säger Stefan Hagdahl, inre befäl för räddningstjänsten Östra Götaland. 

Larmet inkom 16.17 på onsdagen. 

Polis, ambulans och räddningstjänst finns på platsen. Två personer ska vara inblandade i olyckan. De är förda till sjukhus med ambulans. 

– Jag har ingen information om skadeläget där, säger Monica Bergström, presstalesperson hos polisen i Östra Götaland. 

”Väldigt trafiktungt på E4”

Tidigare under dagen inträffade en trafikolycka på ungefär samma ställe som involverade en lastbil. Enligt Monica Bergström ska dessa olyckor inte ha något att göra med varandra. 

– Enligt de uppgifter jag har är det två bilar som kolliderat med varandra. Det är väldigt trafiktungt på E4 just nu och stökigt på platsen. 

Monica Bergström säger att prognosen för de som sitter fast i bilköer är att trafiken kommer rulla på som vanligt omkring 18.00 på onsdagen. 

Övriga trafikanter kommer att ledas om på länsväg 363. 

– Det är viss framkomlighet i ena köra fältet, men ta det lugnt på E4, säger Monica Bergström som en uppmaning till trafikanter i området vid 18.30-tiden på onsdagen.