Flera olyckor i morgontrafiken: ”Snorhalt”

Publicerad

Flera trafikolyckor har inträffat i Sörmland under morgonen, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

Trafikanter uppmanas att köra försiktigt på grund av det rådande väglaget.

– Jättehalt, snorhalt, blixthalka är det, säger Frank Granath, inre befäl vid räddningstjänsten till tidningen.

Flera larm om trafikolyckor har rapporterats in i Södermanland under fredagsmorgonen. Det har lett till störningar på E20, E4 och väg 55.

Framför allt handlar det om singelolyckor som orsakat plåtskador och störningar i trafiken, enligt Eskilstuna-Kuriren.

– Allting sker på samma gång så vi har inte lyckats få in all information från olyckorna, säger Mia Magnusson, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen, till tidningen.

Trafikanter uppmanas att ta det lugnt i trafiken efter att flera trafikolyckor under fredagsmorgonen. Den här inträffade i Skara, bland annat.Foto: Christian Svensson.

Flera trafikolyckor i Sörmland

Från femtiden i morse har fem olika olyckor rapporterats in i området. På väg 55 har två olyckor inträffat. Vid 05.19 larmades räddningstjänsten om att en lastbil med släp kört i diket utanför Strängnäs, och vid 06.47 hade ytterligare en singelolycka inträffat söder om Malmköping.

På E4 har en mindre lastbil kört in i mitträcket men lyckats ta sig från olycksplatsen på egen hand. 05.49 inträffade en singelolycka som misstänks vara kopplad till ett omkörningsförsök.

Räddningstjänsten uppger för tidningen att det är mycket halt på vägarna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag