Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

15-årig pojke död i trafikolycka

Strax efter midnatt larmades polisen om en singelolycka på riksväg 40, i höjd med Hult öster om Eksjö.
En 15-årig pojke har avlidit efter en singelolycka utanför Eksjö.

En 15-årig pojke har avlidit efter en singelolycka utanför Eksjö.

I bilen färdades sex ungdomar och den 18-årige föraren saknade körkort.

Samtidigt meddelar polisen att en man i 60-årsåldern har omkommit i en lastbilsolycka i Övertorneå i går.

– Det är så mycket dödsolyckor just nu, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen.

Strax efter midnatt mot lördagen larmades polisen i Jönköping om en singelolycka på riksväg 40, i höjd med Hult öster om Eksjö. I bilen färdades sex ungdomar, varav en flicka, i åldrarna 14 till 18 år.

– Bilen går av vägen, voltar och blir liggande på taket. En person kastas ut ur bilen, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

– Tre skadades allvarligt, två lite mindre skadade och en som kunde ta sig själv till sjukhus. En av de allvarligt skadade var medvetslös på platsen och avled, antingen på platsen eller under transport till sjukhus.

15-årig pojke död i bilolycka i Eksjö

Den avlidne pojken var 15 år gammal. Hans anhöriga är underrättade.

Den 18-årige föraren saknade körkort, uppger P4 Jönköping som först rapporterade om händelsen. Bilen har tagits i beslag och ska undersökas av tekniker.

– Han misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och vållande till annans död. Sedan får vi se om det tillkommer ytterligare brottsrubricering. Det finns misstankar om någon form av påverkan också, det får utredningen visa, säger Lars-Göran Nilseryd.

Bilen var registrerad för sex sittplatser men belagd med körförbud.

Två av tonåringarna har bedömts som lindrigt skadade och har skickats hem från sjukhuset. En person vårdas för måttliga skador och för två av personerna, som skickades till ett annat sjukhus, är tillståndet oklart, rapporterar Vimmerby tidning.

Ungdomarna var alla hemmahörande i Jönköpings län. Anledningen till att bilen voltade av vägen och andra omständigheter kring olyckan är fortfarande oklara. 

Jultrafiken särskilt olycksdrabbad

Flera trafikolyckor har rapporterats in sedan jultrafiken drog i gång på fredagen och på många håll råder halt väglag.

I går inträffade två svåra trafikolyckor i Norrbotten, i Boden och i Övertorneå. I båda fallen omkom personbilsföraren efter att ha krockat med en lastbil. 

I olyckan i Boden omkom en man i 85-årsåldern och i Övertorneå dog en man i 60-årsåldern. Deras anhöriga har underrättats.

– Det är så mycket dödsolyckor just nu. Det var två uppe i Norrland under dygnet också, konstaterar Lars-Göran Nilseryd om trafiksituationen runtom i landet.

Under lördagen fortsätter svenskarna att vallfärda till julfiranden i hela landet. Den stora reshelgen över jul- och nyår är särskilt olycksdrabbad och i snitt omkommer 13-14 personer varje år i trafikolyckor under perioden.

– Det har varit en hel del halka i landet, det är många singelolyckor med överrepresentation av lastbilar. Det är halt ute på vägarna, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.

Trafikverkets råd till bilister

Välj mötesfria vägar om möjligt

Ta det lugnt 

Visa hänsyn 

Håll avstånd

Anpassa hastigheten

Var tydlig 

Seriekrock på E4 vid Upplands Väsby

På E4 vid Upplands Väsby norr om Stockholm inkom ett larm om en seriekrock strax innan sex på lördagsmorgonen. Tre taxibilar har krockat i norrgående riktning mot Arlanda och orsakar problem med framkomligheten. Ingen ska ha skadats.

– Vi har haft tre taxibilar som smällde ihop ute vid Arlanda, det är uppklarat och köerna är nästan borta, säger Bengt Olsson.

Ett stort antal bilar väntas ute på vägarna i dag, främst mellan klockan 10 till 18. Trafikverket rekommenderar att bilister väljer stora, mötesfria vägar om möjligt eftersom de är halkbekämpade och säkrare.

– Är man duktig på att köra i mörker är det mindre trafik senare, men det är alltid en fördel att köra när det är ljust eftersom man ser väglaget, säger Bengt Olsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.