Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvinna misshandlad av flera män utomhus

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

En kvinna blev grovt misshandlad i Gävle strax innan midnatt.

Kvinnan var ute och gick när två män plötsligt attackerar henne bakifrån. 

– Hon lyssnar på musik och får en känsla av att det kommer någon bakifrån. Det går väldigt fort och hon får ett kraftigt slag mot ryggen och det gör fruktansvärt ont. Sedan får hon ett flertal slag, säger polisens presstalesman Mikael Hedström. 

Polisen fick larmet vid 23.47 under onsdagskvällen. Den grova misshandeln inträffade i stadsdelen Andersberg i Gävle.

Kvinnan som blivit misshandlad fick föras till sjukhus. Hon har dock kunnat höras av polis.  

Mikael Hedström, presstalesperson vid polisen i Region Mitt, berättar att kvinnan var ute på en kvällspromenad när två män plötsligt attackerar henne bakifrån. De slår henne med något slags tillhygge – som polisen ännu inte har hittat.

– Hon lyssnar på musik och får en känsla av att det kommer någon bakifrån. Det går väldigt fort och hon får ett kraftigt slag mot ryggen och det gör fruktansvärt ont. Sedan får hon ett flertal slag, säger han.  

– Båda männen slår, de lämnar föremålet mellan säg när de utdelar slagen, fortsätter Mikael Hedström.  

I samband med misshandeln är det en av männen som tar på kvinnan på ett sätt som motsvarar ett sexuellt ofredande. 

Det första brottsrubriceringen var grov misshandel och försök till våldtäkt – nu handlar det om grov misshandel, olaga hot och sexuellt ofredande i stället, berättar Mikael Hedström.  

"Hon har fruktansvärt ont" 

Han säger vidare att de två männen sprang i väg efter en stund. Exakt varför är oklart – polisen ska höra kvinnan mer ingående om bland annat detta senare under torsdagen. 

– Som jag har uppfattat det är det kvinnan som larmar polisen och meddelar vad hon har blivit utsatt för, säger Mikael Hedström vidare. 

Om skadeläget säger han: 

– Hon har fruktansvärt ont på flera delar av kroppen, för hon har fått ett flertal slag. Vi vet inte exakt hur många det är, men det är väldigt många och hon är väldigt chockad och skärrad.  

Polisen söker vittnen

Polisen söker vittnen som rörde sig i Andersberg, nära en plats som heter Vändkretsen, mellan klockan 23 och midnatt. 

Man vill ännu inte gå ut med något signalement på de misstänkta gärningsmännen för att inte påverka eventuella vittnen. 

– Vi avvaktar med det för att höra om iakttagelser från vittnen stämmer överens med det målsägandet själv har berättat. Vi hoppas få oberoende vittnen som kan berätta vad de har sett, säger Mikael Hedström. 

Finns det någon hotbild mot kvinnan?

 – Det ska vi undersöka. Hon blir utsatt för en väldigt grov misshandel där man slår med ett föremål, man hotar henne och kränker henne. Finns det då någonting som hon kan berätta själv – en förklaring till att hon blivit utsatt för det här? Eller är det oprovocerat våld? Vi vet inte det ännu, säger Mikael Hedström.  

– Vi får börja med att prata med henne i lugn och ro om hon misstänker någonting som vi kan jobba vidare med. Men hon kände inte igen gärningsmännen, fortsätter han.   

Har man sett eller hört något som kan vara intressant för polisen ska man ringa 114 14.   

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.